Vegetarische lasagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/06/2019 - 11:49
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de aubergine en courgettes in dunne plakjes. Wrijf de plakjes licht in met olijfolie en grill ze op een grillplaat of in een grillpan.

Versnipper de rode ui en de teentjes knoflook en snij de Romatomaten in blokjes. Doe de ui en knoflook in de braadpan met een scheutje olijfolie. Nadat de uitjes en knoflook gefruit zijn voeg je de plakjes champignons met de Romatomaatjes met de gezeefde tomaten toe. Saus laag zetten en klaar is de saus.

Snij ondertussen de mozzarella alvast in dunne plakjes en rasp de Parmezaan.

Doe in een hapjespan de spinazie kort verwarmen met een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden. Niet te lang totdat de blaadjes een beetje "slap" worden. Laat de spinazie goed uitlekken, doe met keukenpapier de aubergine en courgetten een beetje droogdeppen anders wordt de lasagne te waterig.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een dun laagje saus over de bodem van de ovenschaal en leg hierop een laagje lasagnebladen. Verdeel hier weer een laagje saus over. Leg hier bovenop een laagje courgette en aubergine met spinazie en een laag mozzarellaplakjes. Maak verschillende lagen met alle ingrediënten en dek de laatste laag af met mozzarella.

Voor een extra knapperig en smaakvolle korst strooi er verse geraspte Parmezaan over (mag ook Grana Padano zijn)

Bak de lasagne ca. 45 min. in de voorverwarmde oven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben een echte vleeseter, wij thuis allemaal trouwens. Op een gegeven moment kreeg ik een flyer in mijn handen gedrukt van mijn vrouw. Zij had deze gekregen in de Jumbo, met de opmerking: "deze moet je geprobeerd hebben, je mist het vlees niet eens in de lasagne". Dus de dag erop naar de winkel, ingredienten gehaald en uiteindelijk heerlijk gesmuld. Deze lasagne staat gemiddeld een keer per maand (zeker) op het menu.
Ingrediënten
Saus:
500 gr Romatomaten (in blokjes snijden)
1 pak gezeefde tomaten
2 rode uien
250 gr kastanje champignons (optioneel)

Groente:
2 courgette
2 aubergine
500 gram spinazie

250 gram geraspte parmezaanse kaas of Grana Padano
3 bollen mozzarella (a 125 gram)
1 pak lasagnebladen (verde)
6 teentjes knoflook
Italiaanse kruidenmix (verstegen)
olijfolie (extra Virgine)
peper & zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmes, braadpan, hapjespan, (kaas)rasp, grillpan of grillplaat, ovenschaal (37x32cm), keukenpapier en oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474245
Homepage ID
2847141
Teller
268
Bron
Flyer tijdelijk recept van de Jumbo
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Kerretje
Gelegenheid