Bereidingswijze
Verwijder de harde kern van de spitskool en snij de spitskool in smalle reepjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak het kerriepoeder, djinten en sambal even kort mee.
Voeg de prei, gerookte kipfilet en paprika toe en roerbak dit ook plm. 5 minuten mee.
Doe nu de spitskool erbij.
Meng alles goed door elkaar.
Zet het deksel op de wok en laat de spitskool een paar minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden. Moet beetgaar blijven.
Maak de spitskool op smaak met sojasaus en chilisaus en eventueel nog wat peper en zout
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak het kerriepoeder, djinten en sambal even kort mee.
Voeg de prei, gerookte kipfilet en paprika toe en roerbak dit ook plm. 5 minuten mee.
Doe nu de spitskool erbij.
Meng alles goed door elkaar.
Zet het deksel op de wok en laat de spitskool een paar minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden. Moet beetgaar blijven.
Maak de spitskool op smaak met sojasaus en chilisaus en eventueel nog wat peper en zout
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met spitskool kun je alle kanten op. Deze keer hebben we heerlijk gegeten van deze lekkere Inidisch gekruide spitskool met gerookte kipfilet. Gezond en lekker. Met rijst of mihoen.
Ingrediënten
½ spitskool
2 eetlepels arachideolie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
½ eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djinten (komijnzaad)
2 theelepels sambal
1 dunne prei, in smalle reepjes
Plm. 150 gram gerookte kipfilet, in kleine stukjes
1 rode paprika in kleine stukjes
Peper, zout
2 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse)
2 eetlepels zoete chilisaus of meer naar smaak
2 eetlepels arachideolie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
½ eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djinten (komijnzaad)
2 theelepels sambal
1 dunne prei, in smalle reepjes
Plm. 150 gram gerookte kipfilet, in kleine stukjes
1 rode paprika in kleine stukjes
Peper, zout
2 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse)
2 eetlepels zoete chilisaus of meer naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
wok met deksel of hapjespan
Leuke tips
Lekker met rijst of mie.
In plaats van gerookte kipfilet zijn spekreepjes ook erg lekker.
In plaats van gerookte kipfilet zijn spekreepjes ook erg lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1474155
Homepage ID
886977
Teller
10094
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid