Romige courgettesoep met basilicum en kruidenroomkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/01/2019 - 12:29
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de pan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook tot het begint te geuren.
Voeg de in stukken gesneden courgettes toe en bak heel even mee.
Voeg nu zoveel water toe dat de courgettes net onder staan.
Doe de bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep samen met de kruidenroomkaas. Breng de soep weer aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de basilum toe en pureer deze met de soep.(niet meekoken).
Proef en maak de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat water toe.
Afbeelding
Romige courgettesoep met basilicum en kruidenroomkaas
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik zag in de supermarkt van die mooie kleine dunne courgettes om een lekkere soep van te maken.
Het potje basilicum dat ik in de keuken had staan ging behoorlijk achteruit, dus courgettesoep met basilicum.
De paar lepels kruidenroomkaas maakten het geheel af.
Een heerlijk soepje was het resultaat.
Ingrediƫnten
2 eetlepels olijfolie
2 kleine courgettes,uiteinden verwijderd in grove stukken gesneden
2 sjalotjes, gepeld en in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld in stukjes
1 1/2 kruidenbouillontablet
2 eetlepels kruidenroomkaas (bijv, paturain of boursin)
handvol basilicumblaadjes
peper, zout eventueel

Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Leuke tips
Lekker voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1474109
Homepage ID
886977
Teller
232
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid