Provencaalse spruitjes met paddenstoelen en spekreepjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/26/2019 - 17:39
Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en kook deze beetgaar in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ook deze even mee.
Doe de uitgelekte spruitjes erbij en meng alles goed door elkaar tot ook de spruitjes lekker warm zijn.
Proef en kruid de spruitjes nog met peper.
Afbeelding
Provencaalse spruitjes met paddenstoelen en spekreepjes
Provencaalse spruitjes met paddenstoelen en spekreepjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker herfst/winter gerecht met spruitjes.
De spruitjes worden kort voorgekookt en daarna gebakken in een wok of grote koekenpan.
Lekker met gebakken uitjes, knoflook, spekreepjes en paddenstoelen.
Ingrediƫnten
500 gram kleine spruitjes
plm. 50 gram magere spekreepjes
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
plm. 75 gram paddenstoelen, bijv.kastanjechampignons of oesterzwammen in reepjes.
peper, zout
2 theelepels Provencaalse kruiden
2 eetlepels olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de spruitjes
grote koekenpan of wok
vergiet
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1473927
Homepage ID
886977
Teller
70
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid