Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Draai de blikjes tonijn open en laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn en bak deze goudbruin in de olijfolie. Trek de pot saus los en giet deze (met beleid) de wokpan in. Ook de groenten mogen direct de pan in. Haal het bouillonblokje uit de verpakking en proef deze voor, er is veel slechte bouillon in de omloop(!), als je een goede te pakken hebt mag deze door de saus. Garneer de saus met 1 tl oregano of italiaanse kruiden, en laat het 20 minuten lekker doorpruttelen.
Knal de tonijn door de saus heen en mix deze tot een solide geheel. Zodra de saus mooi rond is kan deze verdeeld worden in de schaal. Giet ongeveer 1/3 van de saus in de schaal en top deze af met 100 gram sultana's. Herhaal dit proces tot je eindigt met een mooie laag tomatensaus. Maak de bovenste laag af met flink wat geraspte kaas (hoe meer hoe beter).
Als de oven op temperatuur is ram je de schotel de oven in. 45 minuutjes op 200 graden en de tafel kan gedekt worden. Zet de kids maar aan het werk, ze krijgen er een heerlijke lasagne voor terug. Eventueel aftoppen met wat italiaanse kruiden voor de mooi.
Eet smakelijk!
Draai de blikjes tonijn open en laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn en bak deze goudbruin in de olijfolie. Trek de pot saus los en giet deze (met beleid) de wokpan in. Ook de groenten mogen direct de pan in. Haal het bouillonblokje uit de verpakking en proef deze voor, er is veel slechte bouillon in de omloop(!), als je een goede te pakken hebt mag deze door de saus. Garneer de saus met 1 tl oregano of italiaanse kruiden, en laat het 20 minuten lekker doorpruttelen.
Knal de tonijn door de saus heen en mix deze tot een solide geheel. Zodra de saus mooi rond is kan deze verdeeld worden in de schaal. Giet ongeveer 1/3 van de saus in de schaal en top deze af met 100 gram sultana's. Herhaal dit proces tot je eindigt met een mooie laag tomatensaus. Maak de bovenste laag af met flink wat geraspte kaas (hoe meer hoe beter).
Als de oven op temperatuur is ram je de schotel de oven in. 45 minuutjes op 200 graden en de tafel kan gedekt worden. Zet de kids maar aan het werk, ze krijgen er een heerlijke lasagne voor terug. Eventueel aftoppen met wat italiaanse kruiden voor de mooi.
Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
=12pxZoals grootmoeder het in de mindere tijden wel eens maakte. Een lasagne zonder lasagnebladen met een verrassende crunch ;)
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 grote ui
2 blikjes tonijn op olie
1 pot grand'italia saus (ben zelf erg fan van de piccante, lekker pittig!)
400 gram italiaanse roerbakgroenten
1 bouillonblokje ( kip)
1 tl oregano of italiaanse kruiden
200 gram sultana's (met krenten en rozijnen)
200 gram jonge kaas (geraspt)
1 teen knoflook
1 grote ui
2 blikjes tonijn op olie
1 pot grand'italia saus (ben zelf erg fan van de piccante, lekker pittig!)
400 gram italiaanse roerbakgroenten
1 bouillonblokje ( kip)
1 tl oregano of italiaanse kruiden
200 gram sultana's (met krenten en rozijnen)
200 gram jonge kaas (geraspt)
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Oven
Wokpan
Oven
Wokpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1473867
Homepage ID
2843887
Teller
935
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid