Bereidingswijze
Pel de uien.
Versnipper de uien.
Maak een beetje olie warm in de wok en doe de ui hierin.
Roer met een pollepel de ui zodat deze niet aanbakt.
Snijd de champignons in kleine reepjes. Doe de champignons in de wok en bak deze even mee.
Voeg de rijst en ham toe en laat het geheel even bakken terwijl u het roert.
Doe 1 van de blokjes bouillon in de maatbeker en voeg hier 600 ml lauwwarm water aan toe. Roer dit met een lepel zodat het blokje oplost.
Optioneel scheutje wijn voor de smaak.
Doe de bouillon in de wok en roer het geheel.
Strooi Italiaanse kruiden over het geheel heen en roer het erdoor.
Roer het geheel vaak door terwijl het heel zachtjes kookt/pruttelt
Wanneer het geheel bijna droog kookt voeg dan nogmaals 600 ml bouillon toe
Roer het geheel vaak door terwijl het heel zachtjes kookt/pruttelt.
Wanneer het geheel dreigt droog te koken doe er dan geraspte kaas(hoeveelheid na eigen smaak) in.
Nu kan het geserveerd worden en eventueel nog extra kaas of kruiden worden toegevoegd
Versnipper de uien.
Maak een beetje olie warm in de wok en doe de ui hierin.
Roer met een pollepel de ui zodat deze niet aanbakt.
Snijd de champignons in kleine reepjes. Doe de champignons in de wok en bak deze even mee.
Voeg de rijst en ham toe en laat het geheel even bakken terwijl u het roert.
Doe 1 van de blokjes bouillon in de maatbeker en voeg hier 600 ml lauwwarm water aan toe. Roer dit met een lepel zodat het blokje oplost.
Optioneel scheutje wijn voor de smaak.
Doe de bouillon in de wok en roer het geheel.
Strooi Italiaanse kruiden over het geheel heen en roer het erdoor.
Roer het geheel vaak door terwijl het heel zachtjes kookt/pruttelt
Wanneer het geheel bijna droog kookt voeg dan nogmaals 600 ml bouillon toe
Roer het geheel vaak door terwijl het heel zachtjes kookt/pruttelt.
Wanneer het geheel dreigt droog te koken doe er dan geraspte kaas(hoeveelheid na eigen smaak) in.
Nu kan het geserveerd worden en eventueel nog extra kaas of kruiden worden toegevoegd
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vroeger op school heb ik dit recept met kookles gemaakt. Vele jaren(en een paar aanpassingen) verder maak ik het nogsteeds en heb ik tot nu toe niemand gevonden die het niet heerlijk vond.
Ingrediƫnten
Bakje champignons
2 blokjes tuinkruiden bouillon(groente kan ook, maar ik raad tuinkruiden meer aan)
2 grote uien
Een pak risotto
Scheutje witte wijn of liebefrauen milch(optioneel)
200 gram hamblokje
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Klein beetje olijfolie
2 blokjes tuinkruiden bouillon(groente kan ook, maar ik raad tuinkruiden meer aan)
2 grote uien
Een pak risotto
Scheutje witte wijn of liebefrauen milch(optioneel)
200 gram hamblokje
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Klein beetje olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote wok
Maatbeker
Mes om uien mee te snijden
Eventueel een eisnijder om champignon te snijden
Lepel
Pollepel
Maatbeker
Mes om uien mee te snijden
Eventueel een eisnijder om champignon te snijden
Lepel
Pollepel
Leuke tips
Indien je het wil opwarmen: giet een klein beetje water in de wok en verwarm tot water bijna weg is.
Kan eventueel ook met paprika gemaakt worden
Kan eventueel ook met paprika gemaakt worden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1473855
Homepage ID
2843793
Teller
1258
Bron
Kookles landbouwschool
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid