Bereidingswijze
-Leg 5 middelgrote aardbeien opzij; spoel de overige, verwijder het kroontje en snij in heel kleine blokjes en meng met de suiker.
- mix de confituur: de confituur moet glad en een beetje vloeibaar worden en giet dan in een kom, voeg de mascarpone toe en prak goed met een vork.
-Schenk er de verse room bij, meng eerst met een vork, vervolgens met de mixerkloppers tot de room smeuïg is; voeg eventueel de voedingskleurstof toe.
-Knip, indien nodig, de kanten van de wafels gelijk met de schaar, zodat ze een regelmatige vorm krijgen.
-Leg 6 wafels (dicht tegen elkaar) op een serveerschotel.
-Schep er 1/3 van de aardbeien op (ook een beetje sap) en vul alle gaatjes.
-Neem 6 andere wafels, bestrijk rijkelijk met room en leg omgekeerd op de eerste laag.
-Vul ook de ruimtes tussen de wafels met de room.
-Herhaal alles tot je 3 lagen aardbeien en room tussen 4 lagen wafels bekomt.
-Bestrijk de taart helemaal met de resterende room, leg er vershoudfolie over (niet te fel drukken zodat je de room niet beschadigt) en laat 24 uur rusten in de koelkast (de taart wordt zacht).
-Versier, net voor het opdienen, met snoepjes, munt en de opzij gelegde en in schijfjes gesneden aardbeien.
- mix de confituur: de confituur moet glad en een beetje vloeibaar worden en giet dan in een kom, voeg de mascarpone toe en prak goed met een vork.
-Schenk er de verse room bij, meng eerst met een vork, vervolgens met de mixerkloppers tot de room smeuïg is; voeg eventueel de voedingskleurstof toe.
-Knip, indien nodig, de kanten van de wafels gelijk met de schaar, zodat ze een regelmatige vorm krijgen.
-Leg 6 wafels (dicht tegen elkaar) op een serveerschotel.
-Schep er 1/3 van de aardbeien op (ook een beetje sap) en vul alle gaatjes.
-Neem 6 andere wafels, bestrijk rijkelijk met room en leg omgekeerd op de eerste laag.
-Vul ook de ruimtes tussen de wafels met de room.
-Herhaal alles tot je 3 lagen aardbeien en room tussen 4 lagen wafels bekomt.
-Bestrijk de taart helemaal met de resterende room, leg er vershoudfolie over (niet te fel drukken zodat je de room niet beschadigt) en laat 24 uur rusten in de koelkast (de taart wordt zacht).
-Versier, net voor het opdienen, met snoepjes, munt en de opzij gelegde en in schijfjes gesneden aardbeien.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere taart voor je geliefde
Ingrediënten
500 g aardbeien
200 g aardbeienconfituur
enkele druppels rode voedingskleurstof (facultatief)
2 afgestreken eetlepels griessuiker
500 g mascarpone
2 pakjes kleine zachte wafels met eieren « 365 » (2 x 250 g)
snoepjes en munt voor de afwerking
10 cl verse room
200 g aardbeienconfituur
enkele druppels rode voedingskleurstof (facultatief)
2 afgestreken eetlepels griessuiker
500 g mascarpone
2 pakjes kleine zachte wafels met eieren « 365 » (2 x 250 g)
snoepjes en munt voor de afwerking
10 cl verse room
Leuke tips
-Je kan chocoladeschilfers plakken op de zijkanten van de taart voor je ze in de koelkast zet.
-Versier de taart zeker niet op voorhand met de snoepjes, want de kleurtjes smelten en lopen uit.
-Versier de taart zeker niet op voorhand met de snoepjes, want de kleurtjes smelten en lopen uit.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1473419
Homepage ID
1090993
Teller
1518
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid