Bereidingswijze
Voorbereiden: (kan 0.5 dag van tevoren)
Snijd de sperziebonen, courgette en bleekselderij in kleine blokjes.
Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.
Schil de stelen met een dunschiller en snij ze ook in kleine blokjes.
Spoel de flageolets in een zeef onder koud stromend water af en laat ze ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes goudgeel.
Schep de sperziebonen, courgette, bleekselderij, broccoli, flageolets en tuinerwtjes erdoor en voeg de groentebouillon toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Bind de Provençaalse kruiden bij elkaar tot een bouquet garni en leg dit in de soep.
Laat de soep ca. 20 min. zachtjes koken.
Neem de kruiden uit de soep.
Pureer voor de pistou de knoflooktenen met de basilicumblaadjes in de keukenmachine.
Meng de Parmezaanse kaas erdoor en daarna geleidelijk de olie, tot er een dikke saus ontstaat.
Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.
Bereiden:
Verwarm de soep.
Roer de helft van de pistou erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Geef de rest van de pistou er in een schaaltje apart bij.
Lekker met stokbrood.
Snijd de sperziebonen, courgette en bleekselderij in kleine blokjes.
Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes.
Schil de stelen met een dunschiller en snij ze ook in kleine blokjes.
Spoel de flageolets in een zeef onder koud stromend water af en laat ze ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes goudgeel.
Schep de sperziebonen, courgette, bleekselderij, broccoli, flageolets en tuinerwtjes erdoor en voeg de groentebouillon toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Bind de Provençaalse kruiden bij elkaar tot een bouquet garni en leg dit in de soep.
Laat de soep ca. 20 min. zachtjes koken.
Neem de kruiden uit de soep.
Pureer voor de pistou de knoflooktenen met de basilicumblaadjes in de keukenmachine.
Meng de Parmezaanse kaas erdoor en daarna geleidelijk de olie, tot er een dikke saus ontstaat.
Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.
Bereiden:
Verwarm de soep.
Roer de helft van de pistou erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Geef de rest van de pistou er in een schaaltje apart bij.
Lekker met stokbrood.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze broccoli-achtige soep heeft een zachte smaak, de pistou geef er lekker wat pit aan.
Ingrediënten
125 gr. sperziebonen
1 stuks courgette
2 stengels bleekselderij
250 gr. broccoli
1 blikje flageolets (groene kidneybonen) a 300 gr.
3 eetl. olijfolie extra vierge
1 stuks ui, fijngesneden
125 gr. tuinerwtjes (diepvries)
2.5 L groentenbouillon
1 zakje verse Provenqaalse kruiden
1 snufje zout
1 snufje peper
Voor de pistou:
3 tenen knoflook, groot
30 gr. verse basilicum
100 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
1.5 dl olijfolie
1 stuks courgette
2 stengels bleekselderij
250 gr. broccoli
1 blikje flageolets (groene kidneybonen) a 300 gr.
3 eetl. olijfolie extra vierge
1 stuks ui, fijngesneden
125 gr. tuinerwtjes (diepvries)
2.5 L groentenbouillon
1 zakje verse Provenqaalse kruiden
1 snufje zout
1 snufje peper
Voor de pistou:
3 tenen knoflook, groot
30 gr. verse basilicum
100 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
1.5 dl olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
Serveer de soep in kleine kopjes.
Dit staat feestelijk en voorkomt bovendien dat u teveel soep serveert.
Dit staat feestelijk en voorkomt bovendien dat u teveel soep serveert.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1468397
Homepage ID
3885
Teller
69
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid