Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/11/2019 - 07:51
Bereidingswijze
-Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. en doe dan de knoflook erbij. Bak 1 min. mee.
-Voeg het gehakt toe en roerbak rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper, zout en suiker.
-Laat de saus met de deksel op de pan 15 min. zachtjes sudderen.
-Rasp de kaas en snijd het basilicum grof.
-Snijd of knip uit elk lasagneblad 1 groot hart.
-Kook de lasagneharten in een ruime pan kokend water met 2 tl zout. Laat ze een voor een in de pan glijden. Blijf roeren zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook in 3-4 min. beetgaar.
-Leg op elk bord 1 lasagnehart.
-Schep de tomatensaus erop en dek af met een hart.
-Herhaal en eindig met een lasagnehart.
-Bestrooi met kaas en basilicum.
Afbeelding
Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het ultieme hoofdgerecht voor een romantisch diner voor twee.
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 ui
3 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
500 g rundergehakt
1 tl kristalsuiker
400 g tomatenblokjes
7½ g verse basilicum
100 g Grana Padano kazen (stuk)
12 verse lasagnebladen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1467787
Homepage ID
1090993
Teller
36
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid