Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/10/2019 - 06:51
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
-Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood en rooster ca. 8 min. in de oven.
-Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.
-Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.
-Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus.
-Garneer met de tuinkers.
Afbeelding
Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak eens een top ontbijt voor Uw geliefde ! Serveer er eens een glaasje cava bij ! 
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
1 wit klein brood
4 middelgrote eieren
2 el gezouten roomboter (of margarine)
4 el mayonaise
1 tl dijonmosterd
4 tl citroensap
100 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers
Leuke tips
de asperges kan je de dag voordien reeds bereiden
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1467767
Homepage ID
1090993
Teller
58
Bron
AH
Waardering aantal
2
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid