Bereidingswijze
Maak het glazuur:
-klop alle ingrediënten los in een mengkom. (tip: maak het glazuur op voorhand en bewaar het in de koelkast).
-Snijd het vlees in reepjes of blokjes en haal ze door het glazuur of wrijf ze in met een borsteltje. Laat de spiesjes even weken voor je ze gebruikt. Rijg er de reepjes of stukjes filet aan
Maak de zoete aardappelfrietjes:
-Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak ze mooi goudbruin (of gaar ze in een oven op 200 °C).
-Hak de koriander fijn.
-Was de radijsjes en postelein zorgvuldig.
-Snijd de radijsjes in fijne schijfjes en bestrooi ze met wat fleur de sel.
-Verhit de Solo (margarine) in een koekenpan en bak de spiesjes rondom mooi bruin (het glazuur gaat een beetje karamelliseren maar laat het zeker niet aanbranden!).
-Bestrooi de frietjes met het zout en de koriander.
Serveer de spiesjes met de frietjes en het mengsel van radijsjes en postelein.
-klop alle ingrediënten los in een mengkom. (tip: maak het glazuur op voorhand en bewaar het in de koelkast).
-Snijd het vlees in reepjes of blokjes en haal ze door het glazuur of wrijf ze in met een borsteltje. Laat de spiesjes even weken voor je ze gebruikt. Rijg er de reepjes of stukjes filet aan
Maak de zoete aardappelfrietjes:
-Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak ze mooi goudbruin (of gaar ze in een oven op 200 °C).
-Hak de koriander fijn.
-Was de radijsjes en postelein zorgvuldig.
-Snijd de radijsjes in fijne schijfjes en bestrooi ze met wat fleur de sel.
-Verhit de Solo (margarine) in een koekenpan en bak de spiesjes rondom mooi bruin (het glazuur gaat een beetje karamelliseren maar laat het zeker niet aanbranden!).
-Bestrooi de frietjes met het zout en de koriander.
Serveer de spiesjes met de frietjes en het mengsel van radijsjes en postelein.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verras je liefste eens met dit lekker feestgerecht
Ingrediënten
100 g Solo ( margarine)
500 g rundsfilet
VOOR HET GLAZUUR:
1 el ketchup
1 tl tomatenpuree
1 tl sojasaus
1 el whisky
1 el appelsap
¼ tl worcestersaus
1 el honing
VOOR DE ZOETE AARDAPPELFRIETJES:
2 zoete aardappelen
1 el olijfolie
Een snuifje fleur de sel
3 takjes verse koriander
5 radijsjes
100 g postelein
Hulpmiddelen & keukengerei
saté stokjes (houten eerst in water leggen zodat ze niet kunnen verbranden tijdens de bak)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1467723
Homepage ID
1090993
Teller
26
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid