Bereidingswijze
-Scheid de eieren en klop het eiwit apart stijf om de pancakes extra luchtig te maken.
-Meng de eigelen met bloem, melk, zout en bakpoeder tot een stevige massa. Schep daarna voorzichtig het eiwit door het beslag.
-Verhit een pan met wat boter, op een niet te hoog vuur. Plaats de koekjesvorm in het midden van de pan en giet er ongeveer 1 centimeter pancakebeslag in. Je bakt de pancakes best wat langer op een lager vuur dan dat je ze snel probeert te bakken.
-Bestrooi de pancakes met suiker naar keuze en serveer. Smakelijk!
-Meng de eigelen met bloem, melk, zout en bakpoeder tot een stevige massa. Schep daarna voorzichtig het eiwit door het beslag.
-Verhit een pan met wat boter, op een niet te hoog vuur. Plaats de koekjesvorm in het midden van de pan en giet er ongeveer 1 centimeter pancakebeslag in. Je bakt de pancakes best wat langer op een lager vuur dan dat je ze snel probeert te bakken.
-Bestrooi de pancakes met suiker naar keuze en serveer. Smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van deze pannenkoekjes gaat je hart ongetwijfeld sneller slaan! Je kan de gebakken pannenkoeken warm houden in de oven op de laagste temperatuurstand.
Ingrediënten
115 gram bloem
3 eieren
2 dl melk
1 theelepel bakpoeder
1 snuifje zout
boter om te bakken
suiker naar keuze voor de afwerking
3 eieren
2 dl melk
1 theelepel bakpoeder
1 snuifje zout
boter om te bakken
suiker naar keuze voor de afwerking
Hulpmiddelen & keukengerei
een (hittebestendige) koekjesvorm in de vorm van een hartje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1467697
Homepage ID
1090993
Teller
59
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid