Bereidingswijze
Bereidingstijd: 35 min.
-Schil 600 g bloemige aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 200 g verse spinazieblaadjes, 50 g boter, 1 dl karnemelk, zout en peper.
-Snijd 2 lente-uitjes in fijne slierten en laat ze in ijskoud water weken om ze te doen krullen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
-Maak 500 g tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 2. Bak ze kort goudbruin in een braadpan met 20 g warme boter. Breng op smaak en laat nog 10 min. in de oven garen (als de filets klein zijn, hoeft dit niet, het volstaat om ze in de pan te bakken).
-Fruit 1 fijngehakte sjalot 5 min. op een zacht vuurtje in 20 g boter, zonder ze te laten kleuren.
-Giet er 1 dl visfond, 1 dl champagne en 1 dl slagroom bij. Laat met 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg 125 g rivierkreeftjes toe, meng en haal van het vuur. Breng verder op smaak.
-Dresseer de puree op warme borden, voeg de tarbotfilets toe en overgiet met saus. Werk af met bieslook.
-Schil 600 g bloemige aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 200 g verse spinazieblaadjes, 50 g boter, 1 dl karnemelk, zout en peper.
-Snijd 2 lente-uitjes in fijne slierten en laat ze in ijskoud water weken om ze te doen krullen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
-Maak 500 g tarbotfilets schoon, breng ze op smaak en plooi ze in 2. Bak ze kort goudbruin in een braadpan met 20 g warme boter. Breng op smaak en laat nog 10 min. in de oven garen (als de filets klein zijn, hoeft dit niet, het volstaat om ze in de pan te bakken).
-Fruit 1 fijngehakte sjalot 5 min. op een zacht vuurtje in 20 g boter, zonder ze te laten kleuren.
-Giet er 1 dl visfond, 1 dl champagne en 1 dl slagroom bij. Laat met 1/3 inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg 125 g rivierkreeftjes toe, meng en haal van het vuur. Breng verder op smaak.
-Dresseer de puree op warme borden, voeg de tarbotfilets toe en overgiet met saus. Werk af met bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Februari is tarbot ! Maak zelf een feestelijk diner , makkelijk en super lekker dit gerecht met een saus van rivierkreeftjes
Ingrediënten
600 g zachtkokende aardappelen
200 g jonge spinazie
90 g boter
1 dl karnemelk
2 lente-uitjes
500 g tarbotfilets
1 sjalot
1 dl visfond
1 dl champagne brut of cava brut
1 dl room
125 g rivierkreeftenvlees
bieslook
200 g jonge spinazie
90 g boter
1 dl karnemelk
2 lente-uitjes
500 g tarbotfilets
1 sjalot
1 dl visfond
1 dl champagne brut of cava brut
1 dl room
125 g rivierkreeftenvlees
bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1467553
Homepage ID
1090993
Teller
34
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid