Ge­vul­de ei­tjes met avo­ca­do en wa­sa­bi­crunch

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/30/2018 - 09:20
Bereidingswijze
-Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
-Maal ondertussen de wasabibollen zeer fijn in de keukenmachine. Houd apart en meng met het sesamzaad.
-Maak de kom schoon.
-Halveer de eieren, haal voorzichtig de dooiers eruit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Leg het witte deel op een schaal met de snijkant naar boven.
-Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
-Voeg de avocado, mayonaise, het citroensap en de wasabipaste toe aan het eigeel. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee.
-Bestrooi een bord met het wasabikruim en plaats de eitjes erop.
-Garneer met de zalmeitjes en het in stukjes gescheurde norivel.
Serveer direct.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde eitjes met een romige, pittige bite door de mix van avocado en wasabi. Een klassieker met een moderne twist.
Ingrediënten
10 middelgrote eieren
30 g wasabibollen (zak 150 g)
1 el sesamzaad
1 eetrijpe avocado
4 el mayonaise
1 el citroensap
2½ tl wasabipaste (tube 43 g)
25 g wilde zalmeitjes (potje 50 g)
1 sushi norivel (zeewier)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
spuitzak met kartelmondje
Leuke tips
Variatietip:
Kun je geen wilde zalmeitjes vinden? Dan kun je dit gerecht ook zonder de eitjes maken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465731
Homepage ID
1090993
Teller
19
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid