Quinoa­sus­hi met avo­ca­do

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/30/2018 - 09:14
Bereidingswijze
-Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
-Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.
-Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen.
-Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.
-Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij.
- Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.
-Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen.
- Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
Afbeelding
Quinoa­sus­hi met avo­ca­do
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise.
Ingrediënten
250 g rode quinoa
60 ml sojamelk ongezoet
100 ml zonnebloemolie
1 el witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
1 tl wasabipaste (tube)
½ tl zout
½ komkommer
2 avocado's
5 norivellen
100 g zoetzure wortel in pot
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine
sushi matje
Leuke tips
Combinatietip:
Lekker met sojasaus en ingelegde gember.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465729
Homepage ID
1090993
Teller
13
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid