Te­ma­ki sus­hi (hand­ge­rol­de sus­hi)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/30/2018 - 08:59
Bereidingswijze
-Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt.
-Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem.
-Voeg 300 ml water toe en breng aan de kook.
-Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.
-Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.

-Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen.
-Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!) en sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

-Knip de norivellen doormidden.
-Schil de avocado en snijd ‘m in de lengte in repen van 1 cm. Leg een 1/2 vel met de lange kant naar je toe.
-Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van 1 cm dik.
-Schep 1 tl mayonaise op de rijst en leg diagonaal 1 plakje avocado, 1 surimistick en 1 plukje tuinkers op de rijst.
-Vouw de nori over de vulling en rol verder op als een puntzakje. Maak zo nog 9 stuks.
-Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
Afbeelding
Te­ma­ki sus­hi (hand­ge­rol­de sus­hi)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sushi in een puntzakje, pak hem snel voordat ie weg is! Makkelijk vooraf te bereiden!
Ingrediënten
250 g sushirijst (pak 500 g)
300 ml kraanwater
2 tl kristalsuiker
1 tl zeezout
3 el rijstazijn
5 norivellen
1 eetrijpe avocado
10 tl mayonaise
10 surimisticks (krabsticks, pakje 150 g)
1 bakje tuinkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465725
Homepage ID
1090993
Teller
415
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid