Bereidingswijze
Rijst koken :
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep 1 min. om.
-Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Gevulde sushiballetjes :
-Snijd ondertussen de norivellen zo fijn mogelijk.
-Schep de helft door de afgekoelde sushirijst.
-Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijstballetjes, vul met de zalmblokjes en maak de balletjes weer dicht.
Panko met ei :
-Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork.
-Doe de panko samen met de rest van de fijngesneden nori in een andere kom.
-Wentel de rijstballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.
Gefrituurde sushiballetjes :
-Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat).
- Frituur de sushiballetjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn.
-Neem met een schuimspaan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Wasabimayonaise maken :
-Maak ondertussen de wasabimayonaise: meng de mayonaise en wasabi paste goed door elkaar.
-Serveer met de balletjes!
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep 1 min. om.
-Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Gevulde sushiballetjes :
-Snijd ondertussen de norivellen zo fijn mogelijk.
-Schep de helft door de afgekoelde sushirijst.
-Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijstballetjes, vul met de zalmblokjes en maak de balletjes weer dicht.
Panko met ei :
-Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork.
-Doe de panko samen met de rest van de fijngesneden nori in een andere kom.
-Wentel de rijstballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.
Gefrituurde sushiballetjes :
-Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat).
- Frituur de sushiballetjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn.
-Neem met een schuimspaan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Wasabimayonaise maken :
-Maak ondertussen de wasabimayonaise: meng de mayonaise en wasabi paste goed door elkaar.
-Serveer met de balletjes!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
We love sushi! Deze keer maken we er gefrituurde balletjes van. Vul ze met zalm en dip ze in home made wasabimayonaise.
Ingrediënten
250 g Saitaku sushi rice
5 el Saitaku rijstazijn
1 tl zout
1 tl kristalsuiker
2 Saitaku norivellen
100 g gerookte zalmblokjes
2 eieren
60 g Saitaku panko
1 liter arachideolie
3 el Belgische mayonaise
2 tl Saitaku tube wasabi paste
5 el Saitaku rijstazijn
1 tl zout
1 tl kristalsuiker
2 Saitaku norivellen
100 g gerookte zalmblokjes
2 eieren
60 g Saitaku panko
1 liter arachideolie
3 el Belgische mayonaise
2 tl Saitaku tube wasabi paste
Leuke tips
Variatietip:
Je kunt de sushiballetjes ook maken met tonijn uit blik in plaats van de gerookte zalm. Net even anders, maar net zo lekker!
Je kunt de sushiballetjes ook maken met tonijn uit blik in plaats van de gerookte zalm. Net even anders, maar net zo lekker!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465703
Homepage ID
1090993
Teller
97
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid