Sus­hi­bal­len

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/29/2018 - 05:54
Bereidingswijze
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor.
-Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

-Snijd de zalm in de breedte in dunne plakjes.
-Knip het norivel in 24 stukjes.
-Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en snijd in platte reepjes van ca. 3 x 1 x ½ cm.
-Knip de tuinkers zo lang mogelijk af.
-Leg per sushibal een stuk vershoudfolie op het werkblad.
-Leg hierop overlappend een stukje zalm, een stukje nori, een stukje komkommer en wat tuinkers.
-Verdeel het sesamzaad erover en schep er 1 el rijst op.
-Trek de folie er strak omheen, zodat een kleine bal ontstaat. Draai de folie aan beide kanten dicht, zoals bij een snoepje.
-Maak zo nog 23 ballen.
-Meng de wasabi en mayonaise.
-Verwijder de folie en serveer de sushiballen met de wasabimayo.
Afbeelding
Sus­hi­bal­len
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je zou 'm de bitterbal à la 2018 kunnen noemen. Hier gaan sushilovers héél blij van worden.
Ingrediënten
250 g sushirijst
75 ml rijstazijn
150 g gerookte zalmfilet
1 Saitaku norivel
¼ komkommer
1 bakje tuinkers
1 el sesamzaad
2 tl wasabipaste
4 el mayonaise
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465701
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid