Bereidingswijze
1.Paarse kleurstof maken:
-Doe de rode kool in en kom en giet er 400 ml kokend water over. Roer even door en giet af in een zeef.
-Vang het paarse water op; dit is nu 350 ml.
-Breng het paarse water met 1 tl zout aan de kook, voeg de sushirijst toe en breng weer aan de kook.
-Roer goed door, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.
- Draai het vuur uit en laat 15 min. met deksel op de pan staan.
2. Sushirijst maken en groente snijden :
-Roer ondertussen 30 ml rijstazijn door de rode kool en laat afkoelen.
-Doe de gekookte rijst in een wijde schaal, meng er 60 ml rijstazijn door laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Snijd ondertussen de radijs in luciferdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes.
3. Norivellen vullen :
-Verdeel de rijst in 5 porties.
-Verdeel de porties rijst in een gelijkmatige laag over de verschillende norivellen.
-Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.Verdeel de helft van de rode kool over de rijst.
- De andere helft wordt niet gebruikt.
-Leg in het midden van elk norivel een baan van 1/5 deel van de avocado, 1/5 deel van de ingelegde gember en 1/5 deel van de radijs.
4. Sushi rollen :
-Rol de sushirol strak op met behulp van het sushimatje.
-Maak de nori aan de bovenkant eventueel een beetje vochtig om het goed dicht te plakken.
-Snijd de 1-2 cm van de zijkanten van de rollen. Dit wordt niet gebruikt.
-Snijd nu de rollen in 8 gelijke plakken.
-Serveer met de sojasaus.
-Doe de rode kool in en kom en giet er 400 ml kokend water over. Roer even door en giet af in een zeef.
-Vang het paarse water op; dit is nu 350 ml.
-Breng het paarse water met 1 tl zout aan de kook, voeg de sushirijst toe en breng weer aan de kook.
-Roer goed door, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.
- Draai het vuur uit en laat 15 min. met deksel op de pan staan.
2. Sushirijst maken en groente snijden :
-Roer ondertussen 30 ml rijstazijn door de rode kool en laat afkoelen.
-Doe de gekookte rijst in een wijde schaal, meng er 60 ml rijstazijn door laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Snijd ondertussen de radijs in luciferdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes.
3. Norivellen vullen :
-Verdeel de rijst in 5 porties.
-Verdeel de porties rijst in een gelijkmatige laag over de verschillende norivellen.
-Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.Verdeel de helft van de rode kool over de rijst.
- De andere helft wordt niet gebruikt.
-Leg in het midden van elk norivel een baan van 1/5 deel van de avocado, 1/5 deel van de ingelegde gember en 1/5 deel van de radijs.
4. Sushi rollen :
-Rol de sushirol strak op met behulp van het sushimatje.
-Maak de nori aan de bovenkant eventueel een beetje vochtig om het goed dicht te plakken.
-Snijd de 1-2 cm van de zijkanten van de rollen. Dit wordt niet gebruikt.
-Snijd nu de rollen in 8 gelijke plakken.
-Serveer met de sojasaus.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vegetarische sushi heeft zijn paarse kleur te danken aan het kookvocht van rode kool. Vul ‘m met avocado, gember en radijs. Purple party!
Ingrediënten
300 g gesneden rode kool (koelvers)
250 g sushirijst (Saitaku)
90 ml rijstazijn (Saitaku)
1 bos radijs
1 rijpe avocado
14 g norivellen ½ potje ingelegde gember (à 190 g)
5 el Japanse sojasaus
sushimatje
250 g sushirijst (Saitaku)
90 ml rijstazijn (Saitaku)
1 bos radijs
1 rijpe avocado
14 g norivellen ½ potje ingelegde gember (à 190 g)
5 el Japanse sojasaus
sushimatje
Hulpmiddelen & keukengerei
sushimatje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465699
Homepage ID
1090993
Teller
39
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid