Sus­hi­bur­ger

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/29/2018 - 05:38
Bereidingswijze
-Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in ringen.
-Snijd de zalmfilet zo klein mogelijk.
-Schil en rasp de gemberwortel en meng samen met de sesamolie en de sojasaus door de zalm.
-Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de rijstazijn voor sushi door en laat 2 uur afkoelen.
-draai van de rijst met vochtige handen per persoon 2 balletjes. Maak van de helft van de balletjes de onderste helften van de ‘broodjes'.
-Bestrijk met de wasabi.
-Maak van de andere balletjes de bovenste helften van de ‘broodjes', die een beetje bol moeten zijn aan de bovenkant. Bestrooi met het sesamzaad.
-Beleg de onderste helft van de rijstbroodjes met een velletje nori, een avocadoring en de gesneden zalm. Verdeel de sushigember erover en dek af met de bovenste helft van het rijstbroodje.
Serveertip:
Lekker met srirachasaus.
Afbeelding
Sus­hi­bur­ger
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Japanse zalmsushi in een verrassende vorm. Nadat de rijst gekookt is moet deze wel 2 uur afkoelen, voor je kan beginnen met deze super lekkere  sushiburgers 
Ingrediënten
250 g sushirijst
60 ml Saitaku rijstazijn
175 g verse biologische zalmfilet
3 cm verse gemberwortel
1 tl sesamolie
1 tl Japanse sojasaus
1 eetrijpe avocado
1 tl wasabi
2 tl zwart sesamzaad
6 vellen Saitaku nori snack
50 g Saitaku sushigember
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465697
Homepage ID
1090993
Teller
109
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid