Low­carb sus­hi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/29/2018 - 05:30
Bereidingswijze
-Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi.
-Snijd de worteltjes in reepjes van ca. 3 mm dik.
-Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.
-Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties.
-Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in het midden over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op.
-Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.
-Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
-Serveer met de sojasaus.
Afbeelding
Low­carb sus­hi
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.
Ingrediënten
400 g bloemkoolrijst
3 el kewpie mayonaise
1 tl wasabi
150 g snoepgroente gekleurde wortel
150 g verse tonijnsteaks
5 norivellen
100 g koelverse sojabonen
2 el Saitaku sushigember
3 el Kikkoman sojasaus
Hulpmiddelen & keukengerei
sushimatje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465695
Homepage ID
1090993
Teller
65
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid