Bereidingswijze
-Pel de staart van de kreeft en snij hem in ringen. Kap en pel de scharen en haal er de elleboogjes uit.
-Schil de asperges en de jonge wortelen en gaar ze in een steamer. Doe er op het laatste de bloemkool bij.
-Breng de gevogeltebouillon zachtjes aan de kook, laat er de in twee gespleten krabbenpoten (in hun schaal) even in gaar koken en warm er ook de kreeft even in op.
-Klop de eidooiers goed door met de room. Schik kreeft, krab en groenten in een mooie, grote soepterrine.
-Bind de bouillon heel lichtjes met een puntje roux of maïzena, breng hem even terug aan de kook en klop er dan - van het vuur af – de room- en eidooiermix door.
WERK AF:
Breng deze lichte gevogeltevelouté op smaak met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat. Giet hem –zeer warm- over de kreeft, krab en groenten en serveer!
(foto: Roos Mestdagh)
-Schil de asperges en de jonge wortelen en gaar ze in een steamer. Doe er op het laatste de bloemkool bij.
-Breng de gevogeltebouillon zachtjes aan de kook, laat er de in twee gespleten krabbenpoten (in hun schaal) even in gaar koken en warm er ook de kreeft even in op.
-Klop de eidooiers goed door met de room. Schik kreeft, krab en groenten in een mooie, grote soepterrine.
-Bind de bouillon heel lichtjes met een puntje roux of maïzena, breng hem even terug aan de kook en klop er dan - van het vuur af – de room- en eidooiermix door.
WERK AF:
Breng deze lichte gevogeltevelouté op smaak met peper, zout en een klein beetje nootmuskaat. Giet hem –zeer warm- over de kreeft, krab en groenten en serveer!
(foto: Roos Mestdagh)
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker en makkelijk zelf te bereiden dit feestelijk voorgerecht
Ingrediënten
1 gekookte kreeft (ca. 600 g)
2 grote koningskrabpoten
12 iets dikkere groene asperges
8 jonge wortelen
4 roosjes jonge bloemkool
1 l stevige gevogeltebouillon
100 g dikke room
4 eidooiers
peper - zout - nootmuskaat
1 msp roux of maïzena
2 grote koningskrabpoten
12 iets dikkere groene asperges
8 jonge wortelen
4 roosjes jonge bloemkool
1 l stevige gevogeltebouillon
100 g dikke room
4 eidooiers
peper - zout - nootmuskaat
1 msp roux of maïzena
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465667
Homepage ID
1090993
Teller
36
Bron
njam - chef = Jan Buytaert
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid