Bereidingswijze
-Neem de konijnenbouten uit de koelkast en dep ze droog. Zet ze aan de kant.
-Breng een pan water aan de kook met zout naar smaak. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn en giet vervolgens af. Zet de aardappelen opzij.
-Verwarm de melk en voeg 25 g (Solo) margarine toe. Kruid met peper en zout. Laat de melk niet koken. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Doe de aardappelen en de spinazie bij de melk. Door de warmte wordt de spinazie meteen gaar. Laat 10 minuten pruttelen op het vuur.
-Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-Kruid de konijn met peper en zout. Bestuif de konijn dun met een bloem.
-Smelt 30 g( Solo) margarine in de pan en voeg de gekruide konijnenbouten en 2 takjes tijm, de laurier en 1 takje rozemarijn toe.
-Bak het konijn aan beide zijden 2 minuten aan. Voeg eventueel nog wat margarine toe.
-Doe een klontje margarine in de ovenschotel en laat smelten in de oven. Leg de konijnenbouten en de kruiden in de ovenschotel en voeg nog 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en 1 takje tijm toe. Zet 25 minuten in de oven, keer de konijn halverwege te bereidingstijd.
-Snijd de ui in grove stukken en fruit de ui met de spekblokjes aan in dezelfde pan van het konijn. Blus ze vervolgens met een scheutje water en het bier af en laat alles 5 minuten inkoken.
-Voeg de perenstroop toe en laat nog 2 minuten inkoken.
-Haal de konijnenbouten uit de oven en dresseer alles op de borden. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.
Serveer de konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop direct.
-Breng een pan water aan de kook met zout naar smaak. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn en giet vervolgens af. Zet de aardappelen opzij.
-Verwarm de melk en voeg 25 g (Solo) margarine toe. Kruid met peper en zout. Laat de melk niet koken. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Doe de aardappelen en de spinazie bij de melk. Door de warmte wordt de spinazie meteen gaar. Laat 10 minuten pruttelen op het vuur.
-Verwarm de oven voor tot 200 °C.
-Kruid de konijn met peper en zout. Bestuif de konijn dun met een bloem.
-Smelt 30 g( Solo) margarine in de pan en voeg de gekruide konijnenbouten en 2 takjes tijm, de laurier en 1 takje rozemarijn toe.
-Bak het konijn aan beide zijden 2 minuten aan. Voeg eventueel nog wat margarine toe.
-Doe een klontje margarine in de ovenschotel en laat smelten in de oven. Leg de konijnenbouten en de kruiden in de ovenschotel en voeg nog 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en 1 takje tijm toe. Zet 25 minuten in de oven, keer de konijn halverwege te bereidingstijd.
-Snijd de ui in grove stukken en fruit de ui met de spekblokjes aan in dezelfde pan van het konijn. Blus ze vervolgens met een scheutje water en het bier af en laat alles 5 minuten inkoken.
-Voeg de perenstroop toe en laat nog 2 minuten inkoken.
-Haal de konijnenbouten uit de oven en dresseer alles op de borden. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.
Serveer de konijnenbout met spinaziepatatjes en een saus van bier en perenstroop direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker recept dat makkelijk te bereiden is
Ingrediënten
80 g (Solo) margarine
2 konijnenbouten
300 g aardappelen
200 ml melk
75 g spekblokjes
200 g verse bladspinazie
¼ witte ui
2 takjes tijm
1 laurierblad
5 takjes rozemarijn
70 ml bruin bier
1 el perenstroop
3 el bloem
2 konijnenbouten
300 g aardappelen
200 ml melk
75 g spekblokjes
200 g verse bladspinazie
¼ witte ui
2 takjes tijm
1 laurierblad
5 takjes rozemarijn
70 ml bruin bier
1 el perenstroop
3 el bloem
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465665
Homepage ID
1090993
Teller
74
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid