Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160 °C.
-Schil de knolselder, wortelen, pastinaak, rapen en de aardappelen en snijd ze in blokjes en laat de groenten stoven in wat boter.
-Voeg de spruitjes, het spek, tijm en laurier toe.
-Stoof goed aan en kruid met gekneusde zwarte peper en zout.
-Blus met de bouillon en een scheutje witte wijn.
-Doe een deksel op de stoofpot en laat 45 minuten tot 1 uur zachtjes stoven in de voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn.
-Roer af en toe zodat alle groenten goed bedekt zijn met het stoofvocht. Voeg eventueel wat groentebouillon toe als er te weinig stoofvocht is.
WERK AF:
Haal uit de oven en voeg de gerookte stukjes vis toe. Dek de stoofpot weer af en laat 2 minuten rusten. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Verdeel de hutsepot over de borden.
-Schil de knolselder, wortelen, pastinaak, rapen en de aardappelen en snijd ze in blokjes en laat de groenten stoven in wat boter.
-Voeg de spruitjes, het spek, tijm en laurier toe.
-Stoof goed aan en kruid met gekneusde zwarte peper en zout.
-Blus met de bouillon en een scheutje witte wijn.
-Doe een deksel op de stoofpot en laat 45 minuten tot 1 uur zachtjes stoven in de voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn.
-Roer af en toe zodat alle groenten goed bedekt zijn met het stoofvocht. Voeg eventueel wat groentebouillon toe als er te weinig stoofvocht is.
WERK AF:
Haal uit de oven en voeg de gerookte stukjes vis toe. Dek de stoofpot weer af en laat 2 minuten rusten. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Verdeel de hutsepot over de borden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartig Vlaams stoofpotje van lekkere groenten en gerookte vis
Ingrediënten
350 g gerookte vis (makreel, heilbot, zalm, ...)
100 g spek
100 ml groentebouillon
250 g knolselder
4 rapen
4 wortelen
1 pastinaak
1 handvol spruiten
10 grote vastkokende aardappelen
50 g boter
1 scheutje droge witte wijn
4 takjes tijm
1 blaadje laurier
boter
gekneusde zwarte peper - zout
100 g spek
100 ml groentebouillon
250 g knolselder
4 rapen
4 wortelen
1 pastinaak
1 handvol spruiten
10 grote vastkokende aardappelen
50 g boter
1 scheutje droge witte wijn
4 takjes tijm
1 blaadje laurier
boter
gekneusde zwarte peper - zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465655
Homepage ID
1090993
Teller
69
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid