Soepje van artisjok met grijze garnalen en truffelolie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/27/2018 - 16:13
Bereidingswijze
-Laat de artisjokken ontdooien en snij ze in blokjes, net als de uien en de geschilde aardappel.

-Stoof alles aan in een klontje boter.
-Voeg er de laurier en de knoflook aan toe.
-Overgiet de groenten met de kippenbouillon, kruid met peper en zout en laat dit een halfuurtje doorkoken.
-Haal het laurierblaadje er weer uit (anders krijg je van die harde stukjes laurier in je mond en dat is niet aangenaam).

-Mix de soep fijn en kruid eventueel nog bij naar smaak. Serveer er per persoon 50 g grijze garnalen en een eetlepel truffelolie bij als garnituur.
Afbeelding
Soepje van artisjok met grijze garnalen en truffelolie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige, lekkere soep die makkelijk te bereiden is .
Ingrediƫnten
8 verse of diepgevroren artisjok harten
2 uien
1 bloemige aardappel
1 klontje boter
1 blaadje laurier
1 teentje look
2 l kippenbouillon
200 gr grijze garnalen
4 el truffelolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1465653
Homepage ID
1090993
Teller
19
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid