Bereidingswijze
-Laat de artisjokken ontdooien en snij ze in blokjes, net als de uien en de geschilde aardappel.
-Stoof alles aan in een klontje boter.
-Voeg er de laurier en de knoflook aan toe.
-Overgiet de groenten met de kippenbouillon, kruid met peper en zout en laat dit een halfuurtje doorkoken.
-Haal het laurierblaadje er weer uit (anders krijg je van die harde stukjes laurier in je mond en dat is niet aangenaam).
-Mix de soep fijn en kruid eventueel nog bij naar smaak. Serveer er per persoon 50 g grijze garnalen en een eetlepel truffelolie bij als garnituur.
-Stoof alles aan in een klontje boter.
-Voeg er de laurier en de knoflook aan toe.
-Overgiet de groenten met de kippenbouillon, kruid met peper en zout en laat dit een halfuurtje doorkoken.
-Haal het laurierblaadje er weer uit (anders krijg je van die harde stukjes laurier in je mond en dat is niet aangenaam).
-Mix de soep fijn en kruid eventueel nog bij naar smaak. Serveer er per persoon 50 g grijze garnalen en een eetlepel truffelolie bij als garnituur.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige, lekkere soep die makkelijk te bereiden is .
Ingrediƫnten
8 verse of diepgevroren artisjok harten
2 uien
1 bloemige aardappel
1 klontje boter
1 blaadje laurier
1 teentje look
2 l kippenbouillon
200 gr grijze garnalen
4 el truffelolie
2 uien
1 bloemige aardappel
1 klontje boter
1 blaadje laurier
1 teentje look
2 l kippenbouillon
200 gr grijze garnalen
4 el truffelolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1465653
Homepage ID
1090993
Teller
19
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid