Bereidingswijze
1 Doe de gezeefde tomaten met de witte wijn en een snuifje peper en zout in een kookpan. Laat zonder deksel 15 minuten sudderen. Voeg er de bladpeterselie aan toe. Laat afkoelen.
2 Pel de scampi's. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel het met een vork.
3 Verwarm de oven voor op 175°C.
4 Vermeng in de blender de ricotta en de room met de dille en de rucola. Voeg er het krabvlees aan toe en meng met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
5 Schep op elk lasagnevel een lepel van de krabvulling. Dek telkens af met 3 scampi's en rol dicht.
6 Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg er de cannelloni op met de naad naar beneden. Druk ze goed tegen elkaar aan. Lepel er de rest van de tomatensaus over en bestrooi met geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven. Serveer met rucola.
2 Pel de scampi's. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel het met een vork.
3 Verwarm de oven voor op 175°C.
4 Vermeng in de blender de ricotta en de room met de dille en de rucola. Voeg er het krabvlees aan toe en meng met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
5 Schep op elk lasagnevel een lepel van de krabvulling. Dek telkens af met 3 scampi's en rol dicht.
6 Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg er de cannelloni op met de naad naar beneden. Druk ze goed tegen elkaar aan. Lepel er de rest van de tomatensaus over en bestrooi met geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven. Serveer met rucola.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk recept , makkelijk te bereiden en altijd succes bij Uw gasten !
Ingrediënten
24 scampi's
170 g krab (ui blik)
50 g rucola (+ extra naar smaak)
verse dille1 takje
2el bladpeterselie (gehakt)
500 g ricotta
100 ml room
75 g grana padano (geraspt)
8 lasagnevellen (verse)
400 ml tomatenpassata
200 ml droge witte wijn
peper en zout
170 g krab (ui blik)
50 g rucola (+ extra naar smaak)
verse dille1 takje
2el bladpeterselie (gehakt)
500 g ricotta
100 ml room
75 g grana padano (geraspt)
8 lasagnevellen (verse)
400 ml tomatenpassata
200 ml droge witte wijn
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
blender
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465611
Homepage ID
1090993
Teller
129
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Gelegenheid