Bereidingswijze
-De vorige avond of enkele uren vooraf:
giet frambozencoulis in 4 holtes van een ijsblokjesvorm en zet in de diepvriezer.
-Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan. Verwarm zacht en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe. Laat langzaam smelten.
-Neem van het vuur en meng met de klopper tot een glad mengsel.
-Voeg de suiker toe, de bloem en het snuifje zout, meng goed.
-Doe er de eieren één voor één bij en meng zorgvuldig.
-Neem 4 vierkante stukken bakpapier en duw ze met behulp van een glas in 4 individuele soufflékommetjes.
-Verdeel er ongeveer 2/3 van het beslag over en zet ze in de koelkast (bewaar de rest van het beslag afgedekt op kamertemperatuur).
-Verwarm ongeveer 30 min. voor het serveren, de oven voor op th.6 – 180°C.
-Neem na 10 min. de kommetjes uit de koelkast en druk lichtjes een sausblokje in elk kommetje.
-Verdeel er de rest van beslag over.
-Bak ongeveer 10 à 12 min.
-Laat 5 min. in de vormpjes staan en plaats de gebakjes dan met het bakpapier op de borden.
-Verwijder het papier voorzichtig (de saus zal er uitlopen).
-Werk af met enkele frambozen en serveer meteen.
giet frambozencoulis in 4 holtes van een ijsblokjesvorm en zet in de diepvriezer.
-Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan. Verwarm zacht en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe. Laat langzaam smelten.
-Neem van het vuur en meng met de klopper tot een glad mengsel.
-Voeg de suiker toe, de bloem en het snuifje zout, meng goed.
-Doe er de eieren één voor één bij en meng zorgvuldig.
-Neem 4 vierkante stukken bakpapier en duw ze met behulp van een glas in 4 individuele soufflékommetjes.
-Verdeel er ongeveer 2/3 van het beslag over en zet ze in de koelkast (bewaar de rest van het beslag afgedekt op kamertemperatuur).
-Verwarm ongeveer 30 min. voor het serveren, de oven voor op th.6 – 180°C.
-Neem na 10 min. de kommetjes uit de koelkast en druk lichtjes een sausblokje in elk kommetje.
-Verdeel er de rest van beslag over.
-Bak ongeveer 10 à 12 min.
-Laat 5 min. in de vormpjes staan en plaats de gebakjes dan met het bakpapier op de borden.
-Verwijder het papier voorzichtig (de saus zal er uitlopen).
-Werk af met enkele frambozen en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie kan aan dit dessert weerstaan ?
Ingrediënten
100 g boter
35 g bloem
100 g Dessert Callets of pure dessertchocolade
3 eieren
4 eetlepels frambozencoulis
enkele verse frambozen voor de afwerking
50 g griessuiker
1 snuifje zout
35 g bloem
100 g Dessert Callets of pure dessertchocolade
3 eieren
4 eetlepels frambozencoulis
enkele verse frambozen voor de afwerking
50 g griessuiker
1 snuifje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
4 soufflékommetjes
4 soufflékommetjes
Leuke tips
Kooktip
Ovens verschillen en de baktijd kan variëren: neem de gebakjes uit de oven wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.
Ovens verschillen en de baktijd kan variëren: neem de gebakjes uit de oven wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1459063
Homepage ID
1090993
Teller
90
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid