Bereidingswijze
-Snij een lange sliert van de schil van de sinaasappel en doe de sliert met 30 cl water, de suiker en de specerijen in een stoofpannetje. Meng, breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 min. onafgedekt sudderen op zacht vuur.
-Halveer ondertussen de kersen en ontpit ze. Doe ze bij de siroop en neem van het vuur wanneer het mengsel terug begint te koken. Voeg de porto toe en laat afkoelen.
-Zet enkele uren in de koelkast.
-Serveer heel koel.
-Halveer ondertussen de kersen en ontpit ze. Doe ze bij de siroop en neem van het vuur wanneer het mengsel terug begint te koken. Voeg de porto toe en laat afkoelen.
-Zet enkele uren in de koelkast.
-Serveer heel koel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, origineel en bovendien erg lekker toetje
Ingrediƫnten
een snuifje gemalen steranijs
150 g griessuiker
1 kaneelstokje
500 g kersen
1 kruidnagel
10 cl rode porto
1 sinaasappel
150 g griessuiker
1 kaneelstokje
500 g kersen
1 kruidnagel
10 cl rode porto
1 sinaasappel
Leuke tips
Ook lekker als sausje bij pistache-ijs.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1459059
Homepage ID
1090993
Teller
83
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid