Bereidingswijze
-Breng het water met de griessuiker in een steelpan aan de kook en laat 2 min. sudderen. Neem van het vuur, voeg de gemalen amandelen toe, meng en laat volledig afkoelen.
-Giet dit mengsel door een fijne zeef en druk stevig op het amandelpoeder.
-Voeg de room toe en bewaar in de koelkast.
-Plaats 2 taartvormpjes van 14 cm doorsnede in de oven en verwarm op th 6 - 180°C.
-Doe de suikerklontjes en water in een steelpan. Verwarm zonder roeren, maar schud de pan af en toe. Haal van het vuur wanneer de karamel een licht honingkleurtje heeft.
-Giet in de warme taartvormpjes en draai deze zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel. Laat afkoelen.
-Schil ondertussen de mango, snij in twee en ontpit.
-Snij het vruchtvlees in dikke schijven, halveer deze om driehoekjes te bekomen.
-Schik in de taartvormpjes, bestrooi met de geraspte gember en nootjes boter.
-Snij uit het kruimeldeeg 2 rondjes van 16 cm, leg over de taartvormpjes en vouw het teveel aan deeg naar binnen.
-Bak 20 min. in de oven (nog altijd op th. 6). Laat 5 min. rusten.
-Plaats een bord omgekeerd op de taartvorm, hou bord en vorm tegelijkertijd vast en draai om.
-Dien warm op met de amandelmelk.
-Giet dit mengsel door een fijne zeef en druk stevig op het amandelpoeder.
-Voeg de room toe en bewaar in de koelkast.
-Plaats 2 taartvormpjes van 14 cm doorsnede in de oven en verwarm op th 6 - 180°C.
-Doe de suikerklontjes en water in een steelpan. Verwarm zonder roeren, maar schud de pan af en toe. Haal van het vuur wanneer de karamel een licht honingkleurtje heeft.
-Giet in de warme taartvormpjes en draai deze zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel. Laat afkoelen.
-Schil ondertussen de mango, snij in twee en ontpit.
-Snij het vruchtvlees in dikke schijven, halveer deze om driehoekjes te bekomen.
-Schik in de taartvormpjes, bestrooi met de geraspte gember en nootjes boter.
-Snij uit het kruimeldeeg 2 rondjes van 16 cm, leg over de taartvormpjes en vouw het teveel aan deeg naar binnen.
-Bak 20 min. in de oven (nog altijd op th. 6). Laat 5 min. rusten.
-Plaats een bord omgekeerd op de taartvorm, hou bord en vorm tegelijkertijd vast en draai om.
-Dien warm op met de amandelmelk.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor deze tatin wijken we af van de klassieke versieTarte tatin en vervangen de appelen door mango . De originele taart werd in 1889 per ongeluk gecreëerd door twee zussen, Stéphanie en Caroline Tatin. Opgelet :Bescherm je handen tegen brandwonden bij het bereiden en werken met de karamel.
Ingrediënten
20 g boter
12 suikerklontjes (80 g)
1 stukje verse gember (+/- 2 cm)
1 plak kruimeldeeg
10 cl room
1 niet al te rijpe mango
50 g griessuiker
25 g gemalen amandelen
5 cl water (voor de griessuiker)
2 eetlepels water (voor de suikerklontjes)
12 suikerklontjes (80 g)
1 stukje verse gember (+/- 2 cm)
1 plak kruimeldeeg
10 cl room
1 niet al te rijpe mango
50 g griessuiker
25 g gemalen amandelen
5 cl water (voor de griessuiker)
2 eetlepels water (voor de suikerklontjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 taartvormpjes van 14 cm diameter
Leuke tips
Deze taartjes zijn ook lekker met een bolletje vanille-ijsroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1459041
Homepage ID
1090993
Teller
82
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid