Bahiaanse kippenreepjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/08/2018 - 13:50
Bereidingswijze
-Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met de helft van de olijfolie.
-Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden pepertje toe en de geraspte gember.
-Meng 2 min.
-Voeg dan de tomaten toe, de pinda's en de kokosmelk.
-Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
-Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met de andere helft van de olijfolie en roer regelmatig.
-Giet het limoensap in de steelpan bij de saus.
-Mix fijn tot de saus glad is.
-Voeg naar smaak het water toe zodat de saus dunner wordt.
-Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven.
-Kruid met zout en peper en werk af met koriander.
-Dien warm op, bestrooid met de gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.



Afbeelding
Bahiaanse kippenreepjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak je partner eens gelukkig met Valentijn door dit makkelijk Braziliaans gerecht te serveren . Geef er witte rijst bij. Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden.
Ingrediënten
fijngehakte verse koriander
1/2 ui
1/2 vers pepertje
peper
2 eetlepels olijfolie
1 partje limoen bio
20 cl kokosmelk
350 g kipfilet
60 g geroosterde pinda's
200 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
1 cm verse gember
10 cl water
1 koffielepel pinda's, fijngehakt
1/2 limoen (het sap)
Leuke tips

Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1459033
Homepage ID
1090993
Teller
283
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid