Heerlijke oliebollen zonder Klant en klare mix

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/31/2017 - 16:24
Bereidingswijze
-Week een dag eerder de rozijnen/krenten en cranberry's.
- Smelt de boter zeer langzaam in een steelpannetje
- Verwarm de melk tot 35 graden (check dit met de thermometer)
- Verwarm je oven tot 35 graden, controleer dit ook met de thermometer
- Neem 75 ml van de melk en houd dit apart.
- Voeg 425 ml melk bij de gist en roer
- Voeg hier de bloem aan toe en klop met de klopper tot beslag
- Voeg nu het ei, citroensuiker, gesmolten boter en tenslotte het restje melk(75 ml) en het zout
- Klik de deeghaken in de mixer en blijf nu 10 minuten lang mixen tot er een samenhangend deeg ontstaat.
- Voeg nu uitgelekte rozijnen, krenten en cranberry's toe en uiteraard de appel, spatel dit door het deeg
- Leg de nat gemaakte en uitgeknepen theedoek over de beslagkom en plaats in de verwarmde oven voor 30 minuten.
- breng nu de olie op 180 graden(controleer met de thermometer of het idd 180 graden is), plaats keukenpapier in de ovenschalen en onder de schuimspaan.
- Haal na 30 minuten de deegkom uit de oven en spatel nog even het deeg door.
- Haal de ijslepel door de olie om hem in te vetten
- Maak kleine bolletjes met de ijslepel van het beslag en laat dit in de olie (180 graden) vallen voor 5 minuten bakken. Halverwege de bolletjes draaien.
- Maak per bakbeurt 5 oliebolletjes, dit zorgt ervoor dat de olie niet teveel afkoelt.
- Na 5 minuten bakken haal je met de schuimspaan de oliebollen uit de olie en leg ze op het keukenpapier in de ovenschaal.
-Laat ze goed afkoelen voordat je ze bestrooid met poedersuiker.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
35.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dacht dat het altijd vreselijk veel tijd kost Oliebollen bakken. Met dit succes recept bak ik nu ieder jaar Oliebollen misschien in de zomer ook nog een keer :)...
 
Ingrediënten
500 gram Patent Bloem
500 ml volle melk
50 gram roomboter
10 gram zout
7 gram gedroogde gist of 50 gram verse gist
1 theelepel citroensuiker
1 Appel (200 gram)
300 gram Rozijnen(ongezwaveld)
50 gram Krenten
25 gram Cranberry's
1 ei
Poedersuiker

Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer met deeghaken
Schuimspaan
Frituurpan met zonnebloemolie
Keukenpapier
2 Ovenschalen
Grote beslagkom
Klopper
Ijsschep
spatel
Oven
Thermometer die tot 180 Graden kan meten en in de Olie kan
Schone Theedoek
Leuke tips
Bestrooi ze met poedersuiker.
Ook heerlijk in de zomer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1458389
Homepage ID
1982544
Teller
266
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
007Jose
Gelegenheid