Bereidingswijze
-Schil de pompoen en snijd in gelijke stukken. Wikkel in aluminiumfolie met een klontje boter. Gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Reken op 30 à 40 minuten. Als je een stukje pompoen met de vinger plat kan duwen is de pompoen gaar.
-Haal uit de folie en mix. Roer er een scheut room en een klontje boter onder. Smaak af. Houd warm.
-Rooster de hazelnoten goudbruin in een pan. Hak grof.
-Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak goudbruin langs beide zijden in hete olijfolie.
-Verdeel wat pompoenpuree op een bord. Leg er 2 sint-jakobsvruchen op.
-Verdeel er wat gehakte hazelnoten over.
-Werk af met wat versgeraspte schil van citroen. Werk eventueel af met wat kervel.
-Haal uit de folie en mix. Roer er een scheut room en een klontje boter onder. Smaak af. Houd warm.
-Rooster de hazelnoten goudbruin in een pan. Hak grof.
-Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak goudbruin langs beide zijden in hete olijfolie.
-Verdeel wat pompoenpuree op een bord. Leg er 2 sint-jakobsvruchen op.
-Verdeel er wat gehakte hazelnoten over.
-Werk af met wat versgeraspte schil van citroen. Werk eventueel af met wat kervel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker warm voorgerecht
Ingrediënten
8 sint-jakobsvruchten
1 pompoen (butternut)
een scheut room
1 citroen
20 g hazelnoot
olijfolie om te bakken
boter
peper en zout
afwerking: kervel
1 pompoen (butternut)
een scheut room
1 citroen
20 g hazelnoot
olijfolie om te bakken
boter
peper en zout
afwerking: kervel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1458301
Homepage ID
1090993
Teller
67
Bron
lekker van bij ons - Foodpairing-
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid