Bereidingswijze
-Plet het citroengras, hak het in mootjes van 4 cm en snijd in fijne julienne.
-Was de gember en de kurkuma. Schil ze niet, snijd ze in fijne julienne.
-Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelpen en verdeel de aromaten in de 4 schelpen. Leg de vruchten bovenop de aromaten en sluit opnieuw met de bovenste schelp. Maak vast met een elastiekje.
-Gaar 3 minuten in een stoompan. Boots dit eventueel na met een gewone pan, een bodempje water en een stoomrekje.
-Werk af met fleur de sel en zeste van limoen. Opgelet, de aromaten eet je niet op.
-Was de gember en de kurkuma. Schil ze niet, snijd ze in fijne julienne.
-Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelpen en verdeel de aromaten in de 4 schelpen. Leg de vruchten bovenop de aromaten en sluit opnieuw met de bovenste schelp. Maak vast met een elastiekje.
-Gaar 3 minuten in een stoompan. Boots dit eventueel na met een gewone pan, een bodempje water en een stoomrekje.
-Werk af met fleur de sel en zeste van limoen. Opgelet, de aromaten eet je niet op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze sterke Aziatische aromaten geven de sint-jakobsvrucht extra pit.
Ingrediënten
4 sint-jakobsvruchten
2 stengels citroengras
60 g gember (2 duimen)
verse kurkuma ter grootte van een pink (te vinden in de Aziatische supermarkt)
fleur de sel
zeste van limoen
2 stengels citroengras
60 g gember (2 duimen)
verse kurkuma ter grootte van een pink (te vinden in de Aziatische supermarkt)
fleur de sel
zeste van limoen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1458295
Homepage ID
1090993
Teller
89
Bron
North See Chefs - Lekker van bij ons chef = Huibrecht Berends
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid