Bereidingswijze
1. Doe de bloem en het zout in een grote beslagkom.
2. Meng de gist en de suiker met een beetje warme melk en doe dit bij de bloem. Giet beetje voor beetje de melk er bij zodat een gladde massa ontstaat.
3. Roer nu de losgeklopte eieren er door tot ze volledig in het beslag zijn opgenomen.
4. Voeg de gesmolten roomboter toe.
5. Voeg kaneel naar smaak toe.
6. Meng de ananas er doorheen.
7. Dek het beslag af met een warme, vochtige theedoek. Zet op een warme plaats en laat ongeveer een uur rusten.
9. Verwarm de olie tot ongeveer 160 graden.
10.Dompel de (ijs)lepel even in de hete olie en maak hiermee kleine bergjes beslag. Laat ze voorzichtig in de olie glijden. Maak ze niet te groot en doe er niet teveel tegelijk in de olie! Als de bollen niet uit zichzelf omdraaien, dompel ze dan een seconde onder; meestal draaien ze dan om.
11. Schep de ananasbollen uit de pan als ze egaal bruin zijn. Even boven de pan laten uitlekken en dan in een schaal of vergiet met keukenpapier leggen. Leg tussen elke laag oliebollen een laag keukenpapier.
12. Bestrooi de ananasbollen pas met poedersuiker als ze voldoende afgekoeld zijn.
Eet smakelijk
2. Meng de gist en de suiker met een beetje warme melk en doe dit bij de bloem. Giet beetje voor beetje de melk er bij zodat een gladde massa ontstaat.
3. Roer nu de losgeklopte eieren er door tot ze volledig in het beslag zijn opgenomen.
4. Voeg de gesmolten roomboter toe.
5. Voeg kaneel naar smaak toe.
6. Meng de ananas er doorheen.
7. Dek het beslag af met een warme, vochtige theedoek. Zet op een warme plaats en laat ongeveer een uur rusten.
9. Verwarm de olie tot ongeveer 160 graden.
10.Dompel de (ijs)lepel even in de hete olie en maak hiermee kleine bergjes beslag. Laat ze voorzichtig in de olie glijden. Maak ze niet te groot en doe er niet teveel tegelijk in de olie! Als de bollen niet uit zichzelf omdraaien, dompel ze dan een seconde onder; meestal draaien ze dan om.
11. Schep de ananasbollen uit de pan als ze egaal bruin zijn. Even boven de pan laten uitlekken en dan in een schaal of vergiet met keukenpapier leggen. Leg tussen elke laag oliebollen een laag keukenpapier.
12. Bestrooi de ananasbollen pas met poedersuiker als ze voldoende afgekoeld zijn.
Eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept voor overheerlijke oliebollen maar dan net even anders met ananas!
Ingrediƫnten
750 gram bloem
1 eetlepel zout
2 eieren
35 gram roomboter
10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist
750 ml melk
3 theelepels basterdsuiker
1 ananas in blokjes
kaneel naar smaak
poedersuiker
1 eetlepel zout
2 eieren
35 gram roomboter
10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist
750 ml melk
3 theelepels basterdsuiker
1 ananas in blokjes
kaneel naar smaak
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer met gardes of keukenmachine
Schone friteuse of ouderwetse (emaille) frituurpan
Zonnebloem- of sojaolie
IJslepel (of 2 eetlepels)
Schuimspaan
Grote beslagkom
Schone friteuse of ouderwetse (emaille) frituurpan
Zonnebloem- of sojaolie
IJslepel (of 2 eetlepels)
Schuimspaan
Grote beslagkom
Video URL
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1458285
Homepage ID
2588015
Teller
800
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid