Bereidingswijze
-Meng het gehakt met zout en peper naar smaak en vorm er 4 burgers van.
-Was en snijd de tomaat in plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
-Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp de groene schil dun af. Pers de vrucht uit.
-Doe de avocadoblokjes met de limoenrasp en het sap, de mayonaise en peper naar smaak in een kom en schep alles door elkaar.
-Verhit de barbecue of grillpan.
-Rooster de bacon in een grillschaal bruin en knapperig.
-Bestrijk de burgers met de boter en rooster ze op het rooster boven de gloeiende barbecue of in een grillpan aan beide kanten bruin en in 6-8 minuten net gaar.
-Snijd de broodjes open, leg er de hamburgers op en verdeel er de tomaat, de ui en de avocadomayo over. Leg er de bacon op en serveer.
-Was en snijd de tomaat in plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
-Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp de groene schil dun af. Pers de vrucht uit.
-Doe de avocadoblokjes met de limoenrasp en het sap, de mayonaise en peper naar smaak in een kom en schep alles door elkaar.
-Verhit de barbecue of grillpan.
-Rooster de bacon in een grillschaal bruin en knapperig.
-Bestrijk de burgers met de boter en rooster ze op het rooster boven de gloeiende barbecue of in een grillpan aan beide kanten bruin en in 6-8 minuten net gaar.
-Snijd de broodjes open, leg er de hamburgers op en verdeel er de tomaat, de ui en de avocadomayo over. Leg er de bacon op en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere hamburger met avocadomayo
Ingrediënten
600 g mager rundsgehakt
2 tomaten
1 rode ui
1 rijpe avocado
0.5 limoen
2 eetlepels mayonaise
4 witte hamburgerbroodjes
4 plakken bacon
1 eetlepel Solo vloeibaar (boter)
2 tomaten
1 rode ui
1 rijpe avocado
0.5 limoen
2 eetlepels mayonaise
4 witte hamburgerbroodjes
4 plakken bacon
1 eetlepel Solo vloeibaar (boter)
Hulpmiddelen & keukengerei
extra nodig: grillschaal voor de BBQ
Leuke tips
TIP
Saustip! Deze gegrilde home-made hamburger geef je dé ultieme finishing touch met Calvé Burger.
Lekker met een groene salade.
Saustip! Deze gegrilde home-made hamburger geef je dé ultieme finishing touch met Calvé Burger.
Lekker met een groene salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1458279
Homepage ID
1090993
Teller
62
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid