Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor tot 160 °C.
-Doe de Solo Patisserie boter in een kom en voeg de fijne kristalsuiker toe. Klop het met de mixer tot een lichtgeel en romig mengsel. Voeg de eieren, de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder toe en klop met de mixer tot een luchtig beslag. Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven de kom en klop het door het beslag.
-Verdeel dit mengsel over de springvormen en bak de cakes in ca. 35 min. gaar. De cakes zijn gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Verwijder de vormen en laat de cakes afkoelen.
-Klop intussen de slagroom met de poedersuiker in een hoge kom stijf.
-Bestrijk de bovenkanten van één afgekoelde cake met een dikke laag slagroom en plaats de ander cake erop.
-Bestrijk de bovenste cake met een dun laagje slagroom. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak met glad spuitmondje en spuit toefjes slagroom langs de rand van de cake.
-Werk de bovenkant van de cake af met de chocoladesterren en de chocoladekrullen.
-Rasp de schil van een ½ sinaasappel en leg tot slot toefjes van de zeste langs de rand van de taart.
-Steek de wonderkaarsjes in de taart en steek ze net voor het serveren aan. Klaar!
-Doe de Solo Patisserie boter in een kom en voeg de fijne kristalsuiker toe. Klop het met de mixer tot een lichtgeel en romig mengsel. Voeg de eieren, de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder toe en klop met de mixer tot een luchtig beslag. Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven de kom en klop het door het beslag.
-Verdeel dit mengsel over de springvormen en bak de cakes in ca. 35 min. gaar. De cakes zijn gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Verwijder de vormen en laat de cakes afkoelen.
-Klop intussen de slagroom met de poedersuiker in een hoge kom stijf.
-Bestrijk de bovenkanten van één afgekoelde cake met een dikke laag slagroom en plaats de ander cake erop.
-Bestrijk de bovenste cake met een dun laagje slagroom. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak met glad spuitmondje en spuit toefjes slagroom langs de rand van de cake.
-Werk de bovenkant van de cake af met de chocoladesterren en de chocoladekrullen.
-Rasp de schil van een ½ sinaasappel en leg tot slot toefjes van de zeste langs de rand van de taart.
-Steek de wonderkaarsjes in de taart en steek ze net voor het serveren aan. Klaar!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart is om duimen en vngers af te likken en ze is daarenboven makkelijk te bereiden
Ingrediënten
225 g Solo Patisserie ( boter)
225 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote eieren
210 g zelfrijzende bloem
40 g cacaopoeder
1,5 sinaasappel schoongeboend
1 el bakpoeder
300 ml slagroom
2 el poedersuiker
3 chocoladesterren
1.5 el chocoladekrullen
12 wonderkaarsjes
225 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote eieren
210 g zelfrijzende bloem
40 g cacaopoeder
1,5 sinaasappel schoongeboend
1 el bakpoeder
300 ml slagroom
2 el poedersuiker
3 chocoladesterren
1.5 el chocoladekrullen
12 wonderkaarsjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig: mixer met garde(s), 2 ingevette springvormen ø 20 cm, spuitzak met glad spuitmondje
Leuke tips
Maak deze feestelijke chocoladetaart een halve dag van te voren, dat scheelt werk tijdens het kerstdiner!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1458267
Homepage ID
1090993
Teller
172
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid