Visfondue de luxe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/26/2017 - 10:13
Bereidingswijze
-Spoel de visfilets onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

-Rol de Noordzeetongfilets op, de velkant naar binnen en van kop naar staart rollen. Prik ze vast met een coctailprikkertje.
-Snijd de overige visfilets in blokjes.

-Schik de visblokjes, de reuzengarnalen en de tongrolletjes op een dienblad. Versier verder met partjes limoen en citroen, maïskolfjes, partjes paprika, worteltjes en zeekraal.

-Breng de visfumet aan de kook en voeg de cayennepeper, peterselie, laurier en tijm toe. Laat 5 minuten koken en schep de kruiden er nadien uit.
-Regel het fondeutoestel/de brander zo dat de visfumet niet doorkookt, maar net tegen de kook aan blijft pruttelen.

-Besprenkel de visblokjes naar smaak met limoen of citroen.
-De visblokjes prikken we op een fonduevorkje prikken en de tongrolletjes en de groenten pocheren we met behulp van een netje.
Afbeelding
Visfondue de luxe
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker en weinig werk !
Ingrediënten
4 zoetwater reuzengarnalen
200 g Atlantische zalmfilet
200 g pladijsfilet of wijtingfilet
200 g roodbaarsfilet
200 g zeeduivelfilet
200 g kabeljauwfilet
200 g Noordzeetongfilet of tongscharfilet
200 g grietfilet, tarbotfilet of heilbotfilet
1 citroen
1 limoen
1/2 rode paprika, geblancheerd
4 maïskolfjes, geblancheerd
4 jonge worteltjes, geblancheerd
150 g zeekraal
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1458247
Homepage ID
1090993
Teller
92
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid