Gemarineerde zalmmoot met honing en appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/26/2017 - 10:08
Bereidingswijze
-Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout.
-De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).

-De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter.

-Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.

-Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelpuree of duchesse-aardappelen. Werk af met rode ui en dille.
Afbeelding
Gemarineerde zalmmoot met honing en appel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk , snel en lekker
Ingrediƫnten
4 Atlantische zalmmoten van 200g
2 grote appels (bv. Jonagold of Jonagored)
50 g honing
0,5 dl wijnazijn
0,5 dl olijfolie extra vierge
8 blaadjes munt
een snuifje kaneel
75 g boter
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1458245
Homepage ID
1090993
Teller
53
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid