Vispannetje van schelvis met champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/26/2017 - 09:59
Bereidingswijze
GROENTEN :
Snijd de sjalot in fijne ringen en de champignons in schijfjes. Fruit de sjalot aan in boter. Voeg de champignons en spinazie toe en laat kort meestoven, een 2-3 minuten.
CRUMBLE :
Meng het paneermeel met de geraspte kaas, peterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
VISSAUS:
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even droogbakken tot een mooie roux. Blus met de witte wijn en vul aan met de visfumet. Breng aan de kook, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte en roer regelmatig om.

VISPANNETJE
Verdeel de schelvisfilet in 4 à 6 porties en vet evenveel individuele ovenschoteltjes in met boter. Verdeel de groenten over de schoteltjes, leg daarop het stuk schelvis, lepel er vissaus over, schik de plakjes tomaat erop en strooi ten slotte de crumble erover. Plaats de ovenschotels 15 minuten in de oven van 180°C tot de vis gaar is.

AFWERKING
Strooi vlak voor het opdienen garnaaltjes over de ovenschotels. Serveer met stokbrood.
Afbeelding
Vispannetje van schelvis met champignons
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een overheerlijk vispannetje
Ingrediënten
VISPANNETJE :
600 g schelvisfilet
20 g gepelde garnalen
4 tomaten in fijne plakjes
4 à 6 ovenschoteltjes
boter, peper en zout
GROENTEN :
1 sjalot
300 g spinazie
125 g champignons
CRUMBLE :
2 el paneermeel
2 el geraspte kaas
1 el fijngehakte peterselie
1 fijngehakt teentje knoflook
VISSAUS :
1 el boter en 1,5 el bloem
1 dl witte wijn, 4 dl visfumet, 2 dl room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1458243
Homepage ID
1090993
Teller
131
Bron
lekker van bij ons : chef = Ilse d'Hooge
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid