Filodriehoekjes met lamsgehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/13/2017 - 21:16
Bereidingswijze
-Verhit een scheutje bak en braad olijfolie in een pan.
-Stoof er kort de rode ui, de look en de chilipeper in aan. Voeg vervolgens het lamsgehakt toe en bak gaar.
-Kruid af met peper en zout.
-Hak de munt en koriander fijn en meng deze samen met de feta onder het gebakken lamsgehakt.

-Snijd een vel filodeeg vier keer door in de lengte, tot je ongeveer een reep van vijf centimeter hebt.

-Leg een eetlepel van het gehaktmengsel onderaan de reep filodeeg. Plooi de reep dan in een driehoek naar boven en herhaal tot bijna bovenaan.(zie bijgevoegd filmpje) Smeer dan het laatste stukje deeg in met olijfolie om de filodriehoek dicht te kleven.

-Bak de driehoekjes in een op 180°C voorverwarmde oven voor 10 à 15 minuten, of tot wanneer goudbruin.
Afbeelding
Filodriehoekjes met lamsgehakt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige amuse/borrelhap die lekker pittig smaakt en bovendien snel bereid kan worden ; geef er tzatziki bij ( zelf gemaakt) of kant en klaar .
Ingrediënten
1 rode ui, fijngesnipperd
1 chilipeper, fijngehakt
2 teentjes look, geperst
500 gr lamsgehakt
100 gr feta
enkele blaadjes munt
enkele blaadjes koriander
1 pak filodeeg
bak & braad olijfolie Oil & Vinegar
1 potje tzatziki van Oil & Vinegar
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1456949
Homepage ID
1090993
Teller
126
Bron
njam - met dank aan Oil & Vinegar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid