Pommes d'amour

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/16/2017 - 15:10
Bereidingswijze
-Boen de rode appels grondig schoon en verwijder het steeltje. Steek vlak naast de plek waar het steeltje zat, een prikker in de appels. Zet ze in de koelkast.
-Verwarm, al roerend, in een steelpan het water, de suiker, de grenadine, de azijn en de druppels kleurstof. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
-Verhit al roerend de siroop tot 140°C of tot een druppeltje siroop in koud water onmiddellijk hard wordt.
-Dompel de onderkant van de pan in koud water om het koken te stoppen. Laat de siroop afkoelen tot de gewenste dikte.
-Zet de appels op een rooster met daaronder een vel bakpapier. Overgiet de appels met de siroop. Laat verder afkoelen.
Afbeelding
Pommes d'amour
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk te bereiden.
Ingrediënten
4 appelen (rode)
400 g suiker
3 el rodewijnazijn
3 el grenadine
voedingskleurstof 5 druppels
1.5 dl water
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1456001
Homepage ID
1090993
Teller
476
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid