Bereidingswijze
Pak twee kommen en splits de eieren. In een kom het eigeel en in de andere kom het eiwit. Let op: gooi niks weg (behalve de schillen van de eieren uiteraard) want we gaan beide delen gebruiken! Klop de eiwitten stijf met een mixer, je kunt hier eventueel een schepje suiker en wat citroensap aan toevoegen voor de smaak. Zet de stijf geklopte eiwitten even weg. Doe de bloem (eventueel de kaneel) en de melk bij het eigeel en mix dit goed door elkaar met een mixer of garde. Voeg het eigeelmengel bij het eiwit en spatel dit zo voorzichtig mogelijk door het eiwit tot een egaal beslag. Je moet het eigeelmengel zo voorzichtig mogelijk door het eiwit alsware vouwen om zo veel mogelijk lucht te bewaren.
Nu het beslag af is kun je gaan bakken. Doe een klontje boter in de koekenpan en giet met twee eetlepels ronde hoopjes in de pan. Keer de pannenkoekjes om als ze als ze niet meer vloeibaar zijn en bak iedere zijde goudbruin en gaar. Doe dit nu net zo lang totdat het beslag op is. Eet smakelijk!
Nu het beslag af is kun je gaan bakken. Doe een klontje boter in de koekenpan en giet met twee eetlepels ronde hoopjes in de pan. Keer de pannenkoekjes om als ze als ze niet meer vloeibaar zijn en bak iedere zijde goudbruin en gaar. Doe dit nu net zo lang totdat het beslag op is. Eet smakelijk!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke mega luchtige pannenkoekjes, en best wel gezond! Super makkelijk en snel te maken. En meestal heb je de ingrediënten al in huis. Ideaal dus.
Ingrediënten
2 eieren
80 gram bloem
130ml /ongeveer een half glas van ongeveer 250 ml melk
Boter om in te bakken
Optioneel (maar wel heel lekker) ongeveer een theelepel kaneel
80 gram bloem
130ml /ongeveer een half glas van ongeveer 250 ml melk
Boter om in te bakken
Optioneel (maar wel heel lekker) ongeveer een theelepel kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Koekenpan
Twee kommen
Spatel
Pannenlikker
Koekenpan
Twee kommen
Spatel
Pannenlikker
Leuke tips
Ook lekker met wat fruit er door zoals stukjes aardbei of bosbessen. Om het iets zoeter te maken kun je ook nog een zakje vanillesuiker (7 gram) toevoegen. Verder is het lekker om het te serveren met ahorn siroop, in het engels beter bekend als maple syrup. Het recept is origineel voor twee personen maar is ook voldoende voor één grote eter ;).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1453803
Homepage ID
2692643
Teller
143
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid