Bereidingswijze
1. Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op. Meng de kersen met de helft van het bier en laat 30
minuten marineren.
2. Roer de mascarpone met de helft van de suiker en 2 el Liefmans Fruitesse los met de hand.
3. Klop de andere helft van de suiker met het eiwit tot stevige pieken. Spatel door de mascarpone en zet koud weg.
4. Meng de rest van de Liefmans met het kersensap. Bekleed een vorm of glas met de helft van de lange vingers en giet hier de helft van het sap over. Besmeer met de helft van de mascarpone, verdeel de helft van de gemarineerde kersen erover. Doop de andere lange vingers in het sap, leg deze erop en herhaal.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke kersentiramisu voor twee personen!
Ingrediƫnten
1 pot kersen op siroop
1 flesje Liefmans Fruitesse
250 g mascarpone
20 g suiker
75 ml slagroom
1 eiwit
24 lange vingers
1 flesje Liefmans Fruitesse
250 g mascarpone
20 g suiker
75 ml slagroom
1 eiwit
24 lange vingers
Hulpmiddelen & keukengerei
Kruller. Spatel. Klopper.
Leuke tips
Garneer eventueel met chocoladekrullen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1451923
Homepage ID
2663079
Teller
1215
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid