Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
-Smelt de Solo Patisserie en de chocolade au bain-marie. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng alles. -Haal de pan van het vuur, zodra de suiker opgelost is.
-Voeg één voor één de eieren toe en meng ze snel onder het beslag.
-Voeg tot slot de bloem en het snuifje zout toe en meng goed.
-Plaats in elke cup van de muffinbakvorm twee papieren vormpjes.
-Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak ze gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.
-Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is.
- Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
-Als de cupcakes afgekoeld zijn, snijd je met een mes of een lepel een hartje in de bovenkant.
-Lepel een beetje afgekoelde kersensaus in het hartje.
-Snijd daarna een hartvorm uit een stuk papier (diameter: 6 cm), leg het papieren hartje op de cupcake en bestrooi met poedersuiker.
-Haal dan het papiertje weer weg.
Je cupcakes met een hart van kersen zijn klaar!
-Smelt de Solo Patisserie en de chocolade au bain-marie. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng alles. -Haal de pan van het vuur, zodra de suiker opgelost is.
-Voeg één voor één de eieren toe en meng ze snel onder het beslag.
-Voeg tot slot de bloem en het snuifje zout toe en meng goed.
-Plaats in elke cup van de muffinbakvorm twee papieren vormpjes.
-Verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak ze gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.
-Doe de suiker bij de kersen en warm ze op tot de suiker volledig opgelost is.
- Los de Maïzena op in een eetlepel water en voeg het bij de kersen. Verwarm en roer tot het sap voldoende is ingedikt.
-Als de cupcakes afgekoeld zijn, snijd je met een mes of een lepel een hartje in de bovenkant.
-Lepel een beetje afgekoelde kersensaus in het hartje.
-Snijd daarna een hartvorm uit een stuk papier (diameter: 6 cm), leg het papieren hartje op de cupcake en bestrooi met poedersuiker.
-Haal dan het papiertje weer weg.
Je cupcakes met een hart van kersen zijn klaar!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amerikaanse 'love cupcakes'
Ingrediënten
Cakedeeg:
4 eieren
1 zakje vanillesuiker (16 g)
120 g zwarte chocolade (min. 60 % cacao)
400 g suiker
1 snuifje zout (4 g)
60 g witte bloem
250 g Solo Patisserie (boter)
Kersensaus:
500 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
1 el suiker (15 g)
70 g poedersuiker
1 tl Maïzena (4 g)
4 eieren
1 zakje vanillesuiker (16 g)
120 g zwarte chocolade (min. 60 % cacao)
400 g suiker
1 snuifje zout (4 g)
60 g witte bloem
250 g Solo Patisserie (boter)
Kersensaus:
500 g ontpitte kersen (uit een bokaal)
1 el suiker (15 g)
70 g poedersuiker
1 tl Maïzena (4 g)
Hulpmiddelen & keukengerei
1 metalen muffinbakvorm - voor 6 cupcakes
12 papieren muffinvormpjes
12 papieren muffinvormpjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1450375
Homepage ID
1090993
Teller
306
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid