CHOCOLADECAKE MET BAILEYS

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/10/2017 - 08:49
Bereidingswijze
Maak de chocoladecake:

-Verwarm de oven voor op 170 °C.
-Klop de Solo Patisserie, het cacaopoeder en de suiker in een kom.
-Meng de eieren, de melk en het citroensap en voeg het mengsel daarna toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
-Doe de bloem en bicarbonaat in een grote kom. Giet er geleidelijk het mengsel uit de kom bij en klop tot je een glad beslag krijgt.
-Giet het cakebeslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak gedurende 45 minuten in de oven.
-Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Laat de cake even afkoelen in de bakvorm en plaats hem daarna op een taartrekje om volledig af te koelen

-Maak de crème au beurre klaar:
- Meng de Solo Patisserie samen met de gezeefde poedersuiker tot je een egaal en luchtig beslag hebt.
-Voeg de Ierse roomlikeur beetje bij beetje aan het mengsel toe terwijl je blijft roeren tot de Baileys volledig onder het beslag gemengd is en je een egale crème au beurre hebt
-Snijd de chocoladecake in lagen. Indien nodig kun je hiervoor een gekarteld scherp mes gebruiken
-Plaats de onderste laag van de cake op een dienbord of een cakerooster. Bestrijk met wat crème au beurre, plaats er de volgende laag cake op en doe hetzelfde voor de rest van de cake
-Gebruik een spatel om de zijkanten en de bovenkant van de cake met de resterende crème au beurre te bestrijken.
-Versier de bovenkant van de cake met een dun laagje cacaopoeder en de uiterste randen met de chocoladekrullen. Smakelijk.
Afbeelding
CHOCOLADECAKE MET BAILEYS
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Laat met Valentijn iedereen meegenieten .
Ingrediënten
BASISCHOCOLADECAKE:

165 g Solo Patisserie (boter)
220 ml halfvolle melk
330 g fijne kristalsuiker
260 g gewone bloem
3 grote eieren
1 tl bicarbonaat (of soda)
2 el citroensap
70 g cacaopoeder

CRÈME AU BEURRE:

200 g Solo Patisserie (boter)
400 g poedersuiker, gezeefd
30 ml Ierse roomlikeur (Baileys) of pas de hoeveelheid naar smaak aan. Dit is veel vloeistof, voeg normaal gezien niet meer dan 30 ml toe.

VOOR DE AFWERKING:

1 el cacaopoeder
30 g donkere chocoladekrullen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1450373
Homepage ID
1090993
Teller
446
Bron
solo open kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid