Bereidingswijze
-Spoel de koriander kort onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en houd de blaadjes apart.
-Schil de gember.
-Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
-Pel het teentje knoflook.
- Pers het sap uit de twee limoenen.
-Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
-Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten.
-Doe de resterende marinade terug in de blender.
-Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa.
-Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
-Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.
-Schil de gember.
-Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
-Pel het teentje knoflook.
- Pers het sap uit de twee limoenen.
-Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
-Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten.
-Doe de resterende marinade terug in de blender.
-Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa.
-Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
-Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en erg lekker !
Ingrediënten
1 bosje verse koriander
1 rood chilipepertje
1 teentje knoflook
2 limoenen
1 stukje gember (2 cm)
100 ml rietsuikersiroop
2 rijpe mango's
1 el Solo Vloeibaar (boter)
4 zalmfilets van 150 g
1 rood chilipepertje
1 teentje knoflook
2 limoenen
1 stukje gember (2 cm)
100 ml rietsuikersiroop
2 rijpe mango's
1 el Solo Vloeibaar (boter)
4 zalmfilets van 150 g
Leuke tips
Saustip! Calvé BBQ Honing vult het pittig-zoete aroma van de mango-chilimarinade perfect aan.
Dit gerecht nóg lekkerder maken? Serveer er geurige basmatirijst bij!
Dit gerecht nóg lekkerder maken? Serveer er geurige basmatirijst bij!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1450371
Homepage ID
1090993
Teller
109
Bron
solo open kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid