Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd de appels in schijven(ongeveer 3-4 stuks per appel).
- "marineer" de schijvrn met suiker en kaneelpoeder.
- Doe de bloem met een zeef in een beslagkom en voeg de pilsener en zout toe. Mix dit totdat het klontvrij is.
- Verhit de olie tot 165 graden.
- Neem een schijf en haal deze door het beslag, leg deze nu in de hete olie en haal hem er na 5-6 minuten uit als deze een goudbruine kleur heeft.
- Laat de appelbeignet uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi vervolgens licht met het suiker/kaneelmengsel.
De appelbeignets zijn het lekkerst wanneer ze nog warm worden gegeten.
- "marineer" de schijvrn met suiker en kaneelpoeder.
- Doe de bloem met een zeef in een beslagkom en voeg de pilsener en zout toe. Mix dit totdat het klontvrij is.
- Verhit de olie tot 165 graden.
- Neem een schijf en haal deze door het beslag, leg deze nu in de hete olie en haal hem er na 5-6 minuten uit als deze een goudbruine kleur heeft.
- Laat de appelbeignet uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi vervolgens licht met het suiker/kaneelmengsel.
De appelbeignets zijn het lekkerst wanneer ze nog warm worden gegeten.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te maken appelbeignets.
Ingrediƫnten
275 gram bloem, snufje zout, 10 jonagold appels, 400ml pilsener, zonnebloemolie, 100 gram suiker, kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, pan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1449177
Homepage ID
1992443
Teller
294
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid