Limburgse wafel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/30/2016 - 14:13
Bereidingswijze
-Zorg voor dat je begint alle ingrediƫnten(behalve slagroom), op kamertemperatuur zijn.

- Mix in een beslagkom de roomboter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens al mixend 3 eieren toe en blijf hierna 3-4 minuten op de hoogste stand mixen, herhaal dit
4 keer.
- Mix vervolgens op lage stand de slagroom door het beslag.
- Voeg als laatste stap het zelfrijzend bakmeel toe, zeef dit beetje bij beetje en mix het door het beslag.
- Laat het beslag +/- 15 minuten rusten.

Zorg vervolgens dat het wafelijzer op temperatuur is, en indien nodig eerst invetten.
Neem 2 eetlepels beslag en bak in ongeveer 4 minuten de wafel lichtbruin.

Laat de wafels als ze uit het wafelijzer komen uitwasemen op een rooster.

Als variatie kunnen er rozijnen worden toegevoegd of na afloop de wafels worden bestrooid met poedersuiker.

SMAKELIJK!!
Afbeelding
Limburgse wafel
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
50.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na ieder jaar diverse recepten te hebben geprobeerd, nu sinds 2 jaar dit recept waar inmiddels ook familie, vrienden en bekenden gebruik van maken.
Ingrediƫnten
750 gram zelfrijzend bakmeel, 350 gram suiker, 4 zakjes vanillesuiker, 12 eieren, 750 gram ongezouten roomboter, 200 ml slagroom, snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, wafelijzer, eetlepel, pannenlikker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1449155
Homepage ID
1992443
Teller
5752
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
sjengster1
Gelegenheid