Knieperkes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/28/2016 - 21:22
Bereidingswijze
Klop de eieren met het kaneel en het zout los.
Smelt de boter. Roer de gezeefde bloem met de suiker door elkaar, roer er de losgeklopte eieren, vanuit het midden beginnend, voorzichtig door, en voeg dan, bij kleine hoeveelheden tegelijk, de zo lauw mogelijke boter toe. Klop het beslag flink dooreen, schep telkens ongeveer een ½ eetlepel van het beslag in een met boter of slaolie bestreken wafelijzer, dat tevoren goed heet is gemaakt; knijp het ijzer niet te vast op elkaar en bak in enige minuten wafeltjes.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Knieperkes bunt opgerolde dunne wafels, dee gebakken wordt met behulp van een wafeliezer. Het is in d'n Achterhook al eeuwen traditie om rondumme de joarwisseling knieperkes te presenteren. De opgerolde knieperkes stoat symbool veur het nog opgerolde, onbekende nie'je joar.
D'r bestoat een aantal varianten op dit recept.
Ingrediënten
200 gr bloem
125 gr boter
175 gr witte basterdsuiker
3 eieren
1 afgestreken theelepel kaneel
iets zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Wafelijzer
Kommen
Mixer / garde
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1449103
Homepage ID
1063684
Teller
211
Bron
Margriet kookboek
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg137
Gelegenheid