Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Bedek een ovenplaat met verkreukelde aluminiumfolie, zodat je er de oesters in vast kunt zetten.
- Plaats de oesters enkele minuten in de voorverwarmde oven en open ze daarna met een oestermes (of anders mes met scherpe punt)
- Zet de oven nu in de grill-stand.
- Zet de geopende oesters terug in het aluminiumfolie en bestrooi ze met Parmezaan schilfers en gratineer ze 2 tot 3 minuten onder de grill.
- Strooi er de lente-uitjes en zwarte peper overheen en serveer ze direct.
- Bedek een ovenplaat met verkreukelde aluminiumfolie, zodat je er de oesters in vast kunt zetten.
- Plaats de oesters enkele minuten in de voorverwarmde oven en open ze daarna met een oestermes (of anders mes met scherpe punt)
- Zet de oven nu in de grill-stand.
- Zet de geopende oesters terug in het aluminiumfolie en bestrooi ze met Parmezaan schilfers en gratineer ze 2 tot 3 minuten onder de grill.
- Strooi er de lente-uitjes en zwarte peper overheen en serveer ze direct.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk hapje of amuse dat uitstekend past bij de bubbels van het Kerstdiner of met Oud en Nieuw.
Dit gerecht was een toevallige voltreffer als amuse tijdens ons kerstdiner 2016.
Mijn buurvrouw kwam de dag voor kerst zomaar een emmer oesters brengen. Ze hadden een overschot en wist dat ze bij ons wel gewaardeerd zouden worden. En omdat ik nog een amuse moest bedenken ben ik maar eens gaan bekijken wat de mogelijkheden met deze gift waren. Ik wilde iets anders dan de gebruikelijke rauwe oesters met citroensap want ik wist dat ik de personen aan ons kerstdiner daar niet allemaal een plezier mee zou doen. Even wat research gedaan en zo kwam ik stukje bij beetje bij deze eenvoudige maar wel door iedereen gewaardeerde amuse.
TIP: Plaats de oesters gedurende enkele minuten in een voorverwarmde oven. Op deze manier zijn ze veel makkelijker te openen.
Dit gerecht was een toevallige voltreffer als amuse tijdens ons kerstdiner 2016.
Mijn buurvrouw kwam de dag voor kerst zomaar een emmer oesters brengen. Ze hadden een overschot en wist dat ze bij ons wel gewaardeerd zouden worden. En omdat ik nog een amuse moest bedenken ben ik maar eens gaan bekijken wat de mogelijkheden met deze gift waren. Ik wilde iets anders dan de gebruikelijke rauwe oesters met citroensap want ik wist dat ik de personen aan ons kerstdiner daar niet allemaal een plezier mee zou doen. Even wat research gedaan en zo kwam ik stukje bij beetje bij deze eenvoudige maar wel door iedereen gewaardeerde amuse.
TIP: Plaats de oesters gedurende enkele minuten in een voorverwarmde oven. Op deze manier zijn ze veel makkelijker te openen.
Ingrediënten
- 12 oesters
- 2 lente uitjes, fijngehakt
- Parmezaan schilfers
- versgemalen zwarte peper
- 2 lente uitjes, fijngehakt
- Parmezaan schilfers
- versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie, oestermes of ander scherp mes
Leuke tips
Een glaasje bubbels past hier perfect bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1449093
Homepage ID
2066044
Teller
4201
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid